@mirko_anonim: zadaj sobie pytanie co masz z tego przejmowania się?
Inwestujesz swój czas aby zwiększyć posiadany kapitał. Każda minuta myślenia o stracie, to kolejny utracony zysk. Ogarnij się i zainwestuj ten czas na analizę rynku.
@mirko_anonim: Miałem 7k na minusie i trochę bolało, ale robiłem to, co trzeba, czyli kupowałem dalej. Po tegorocznych wzrostach jestem na plus i kupuję dalej.
@mirko_anonim: a ile jesteś na giełdzie? Ja na początku też miałem nerwy związane ze spadkami, ale jestem na giełdzie ponad pół roku i coraz mniej się przejmuje.
@essalysolu: i właśnie dlatego należy dywersyfikować swoje inwestycje, tak aby nie musieć się przejmować nawet dużymi krachami, wręcz przeciwnie, gdy jedna inwestycja traci 100% inna zyskuje 200% (。◕‿‿◕。)
Widać, że jesteś programistą, tylko oni są tacy głupiomądrzy.
@suleD: a gdybym był barmanem, albo górnikiem, to coś by to zmieniło? Zadajmy sobie raczej pytanie, dlaczego atakujesz ad personam, zamiast merytorycznie wypunktować moją opinię.
nie zależy. 4k w plecy to 4k, niezależnie od tego czy włożył 4 miliony czy 4 tysiące
Każdą stratę przeliczaj sobie zawsze na sprzęgła do passata to zrozumiesz wartość tego pieniądza.
@MilionoweMultikonto: oczywiście że procent całego kapitału ma znaczenie. Inaczej idzie osiwiec.
Mam dzienne wahania po kilkanaście k pln w górę i w dół. Jakbym miał podchodzić do tych kwot tylko nominalnie (15 sprzęgieł do Passata) i się tym zamartwiać
@markier: no i właśnie o to chodzi, ja po prostu mam na tyle dużą poduszkę, że mogę sobie machnąć ręką na 500 sprzęgieł, a okłamywanie się procentami tylko zaciemnia obraz portfela i utrudnienia podejmowanie racjonalnych decyzji
#sct #krakow ludziom którzy nie widzą problemu ani dyskryminacji w strefie czystego transportu i sprowadzają problem do sebka w starym dieslu szkoda cokolwiek tłumaczyć, widać że jest tam za mało komórek pojąć problem który ich nie dotyczy bezpośrednio
#gielda
Mam stratę 4k na giełdzie :( Mieliście kiedyś stratę i czy szybko wam przeszło myślenie o tym?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Inwestujesz swój czas aby zwiększyć posiadany kapitał. Każda minuta myślenia o stracie, to kolejny utracony zysk. Ogarnij się i
zainwestuj ten czas na analizę rynku.
@suleD: nie zależy. 4k w plecy to 4k, niezależnie od tego czy włożył 4 miliony czy 4 tysiące
Każdą stratę przeliczaj sobie zawsze na sprzęgła do passata to zrozumiesz wartość tego pieniądza.
Jak bym Ci dzisiaj podarował 4 sprzęgła do passata to byś się bardziej cieszył gdyby to bylo 10% czy 90% Twojego kapitału?
Przecież to idzie w miesiąc w pierwszej lepszej pracy odrobić, czym ty się przejmujesz?
@suleD: a gdybym był barmanem, albo górnikiem, to coś by to zmieniło? Zadajmy sobie raczej pytanie, dlaczego atakujesz ad personam, zamiast merytorycznie wypunktować moją opinię.
Zawsze mam koszty.
Zawsze mam
@MilionoweMultikonto: oczywiście że procent całego kapitału ma znaczenie. Inaczej idzie osiwiec.
Mam dzienne wahania po kilkanaście k pln w górę i w dół. Jakbym miał podchodzić do tych kwot tylko nominalnie (15 sprzęgieł do Passata) i się tym zamartwiać
@Jonki jak można stracić na krypto? ( ͡° ͜ʖ ͡°)