Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chcę żebyście się zastanowili nad tym co napisze i wszelkie emocje odstawili na bok.

Większość dużych graczy na rynku niemieckim i nie tylko zgromadziła swój kapitał na śmierci setek tysięcy ludzi w czasie wojny oraz kolonialnym wyzysku niewolników, teraz mi wytłumaczcie jak polskie podmioty mogą konkurować z resztą europy i świata kiedy w czasie gdy oni się bogacili to polacy byli eksterminowani i wywożeni jak odpady?

Jedziecie wszyscy na orlen i na pis że bogacą się na krzywdzie obywateli, to teraz zastanówcie się jeszcze raz, czy umiarkowany spadek jakości życia polaków nie jest wart tego żeby polskie podmioty urosły w światową klasę potęgi gospodarczej? Czy to nie jest jedna ze ścieżek jakie polska gospodarka musi przejść żeby odbić się od dna? Zobaczcie na orlen przecież on niedługo będzie rozlany po całej europie, wiecie co to znaczy dla gospodarki polskiej?

Czy nie błyska wam mała lampka że może jednak reszta UE widzi doskonale co pis wyprawia i czują zagrożenie gospodarcze? Mówicie że pis obciąża kredytem państwo, a ja się pytam czy nie bierze się kredytów na rozwój w normalnym życiu?

Jeżeli nie zgadzacie się z tym co napisałem to proszę żebyście napisali w jaki sposób polskie podmioty są w stanie zgromadzić ogromny kapitał mogący konkurować z resztą UE?

#polityka #ekonomia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Większość dużych graczy na rynku niemieckim i nie tylko zgromadziła swój kapitał na śmierci setek tysięcy ludzi w czasie wojny oraz kolonialnym wyzysku niewolników

@mirko_anonim: Mylisz się. Taki IBM, Apple, Google czy Microsoft nie istnieli wtedy a dzisiaj to oni rozdają inwestycyjne karty na świecie.

Te wszystkie BASFy, Siemensy czy Bayery to są średniaki w światowej gospodarce.
  • Odpowiedz
Większość dużych graczy na rynku niemieckim i nie tylko zgromadziła swój kapitał na śmierci setek tysięcy ludzi w czasie wojny oraz kolonialnym wyzysku niewolników, teraz mi wytłumaczcie jak polskie podmioty mogą konkurować z resztą europy i świata kiedy w czasie gdy oni się bogacili to polacy byli eksterminowani i wywożeni jak odpady?

@mirko_anonim: Bzdura.
  • Odpowiedz