Wpis z mikrobloga

nsfw
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mr_3nKi_: Zachowanie jak najbardziej normalne.

Plemnik nie ma obowiązku pomocy innemu plemnikowi, bo byłoby to działanie na własną szkodę.
Gdyby mu pomógł, skrzywdziłby samego siebie. W społeczeństwach z nadmiarem mężczyzn jest to sprawa życia lub śmierci.
  • Odpowiedz
części ma rację, trzeba uważać w pewnych sytuacjach z pomocą. Mało to gości wącha kwiatki od spodu po tym jak staneli w obronie kogoś?

@bear2112: zgadzam się, po prostu uważam że jak ze wszystkim w życiu potrzebna jest trzeźwa, dojrzała ocena sytuacji.

Sam dwa razy zainterweniowalem w podobnej sytuacji (wystarczyło że powiedziałem neutralnie żulowi "przepraszam pana, ta dziewczyna chce wyjść a pan to uniemożliwia").

Zawsze można olać ofiarę i znaleźć
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: widziałem gorsza akcje na Sadolu jak gość potrącił chińczyka ten przeżył więc cofał autem do przodu i do tyłu żeby go do końca rozjechać xD dostał za to czape
  • Odpowiedz
To nie tylko kwestia mentalności ale w Chinach nie istnieje prawo tzw. Dobrego Samarytanina co zniechęca do pomocy poszkodowanym. Na przykład w 2006 roku mężczyzna z Nanjing, który pomógł starszej kobiecie po tym jak złamała nogę został zmuszony do zapłacenia 40% rachunku za jej leczenie. Podobne sytuacje powtarzały się wielokrotnie co doprowadziło do tego, że ludzie zaczęli unikać pomocy innym w obawie przed oskarżeniem o spowodowanie wypadku. W rezultacie nawet jeśli ktoś
Militaidele - >To nie tylko kwestia mentalności ale w Chinach nie istnieje prawo tzw....

źródło: Screenshot 2023-10-13 at 23-21-32 Nieudzielenie pierwszej pomocy bardziej szkodliwe niż nieumiejętna pomo

Pobierz
  • Odpowiedz
a wiedziałem, że kitajce mają w k#rwe wielką znieczulice

@Mr_3nKi_: wiadomo wszyscy kitajcy sa tacy sami, wcale nie ma ogromych roznic kulturowych miedzy Chinami a Japonia a Singapurem xd
  • Odpowiedz