Wpis z mikrobloga

#niepopularnaopinia #polityka
PO nie jest "mniejszym złem" a naprawdę dobrą partią z kilkoma minusami; to że ludzie boją się do tego przyznać to zasługa pisowskiej propagandy do której wykop w dużym stopniu się przyczynia
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ludziom od 2008 tak od dobrobytu się przewracało że aż do dziś nie chcą jego powrotu i to bez propagandy.

@aulus: W 2008 roku byliśmy państwem, które ledwo weszło do unii europejskiej, jeszcze kilka lat temu zmagało się z problemami transformacji jak bezrobocie na poziomie 20-25 %, potężnymi mafiami mającymi układy w polityce, sądownictwie, policji itd. Kraj do niedawna trawiła wszechobecna korupcja oraz pospolita bandyterka. A na dodatek trafiliśmy na
  • Odpowiedz
PO nie jest "mniejszym złem" a naprawdę dobrą partią z kilkoma minusami

@CamusVevo: XDDDD

A myślałem, że pisowskich trolli nic nie przebije. Jeżeli oni są dobrą partią, to czym jest pis? Bardzo dobrą partią?
Przecież PO ma pogram identyczny do PISowskiego, z tą różnicą, że wszystko chcą robić bardziej. Głosują za wszystkimi idiotycznymi ustawami pisu, tylko domagają
  • Odpowiedz
@Mintaa PO przegrało wybory z dwóch powodów - po pierwsze Lewica nie weszła do Sejmu marnując 7.5% głosów - gdyby nie to, PiS nie miałby samodzielnej. 2019 już nie ma co porównywać bo to światowe prosperity i przejęte instytucje przez PiS. Drugim powodem była fatalna kampania Komorowskiego która pociągnęła już PO na dno. Ale na pewno nie jest to „z kretesem”
  • Odpowiedz
@CamusVevo: PO to leniuszki. Mieli 8 lat, żeby zmienić wiele na lepsze począwszy od szeroko pojętego prawa gospodarczego i ograniczenie biurokracji. Ale z drugiej strony za dużo nie popsuli. Mają także na sumieniu antydemokratyczną akcję jakim była likwidacja OFE.

Ale patrząc co PIS #!$%@? to tęskno mi do PO.
  • Odpowiedz
Jaki inny wybór ma liberał

@thorgoth: Trzecia Droga? Zagłosowali przeciwko 800+, Petru mówi o zrównaniu wieku emerytalnego i generalnie w rządzie obecnej opozycji (KO/TD/Lew) to oni będą jedyną zaporą dla rozdawniczych pomysłów PO i Lewicy. Uważam, że głos na TD wzmocniłby taką flankę w rządzie obecnej opozycji.
  • Odpowiedz
PO nie jest "mniejszym złem" a naprawdę dobrą partią z kilkoma minusami;

@CamusVevo: PO z 2001 roku będące formacją konserwatywno-liberalną zapierającą się ile wlezie, że nigdy nie będą partią polityczną i sprzeciwiającą się finansowaniu z budżetu państwa?

PO z 2005-07 obiecującą JOWy, podatek liniowy, obniżkę podatków, szukającą koalicji z PiSem? Zbierającą podpisy pod
  • Odpowiedz
bezrobocie było wysokie na całym świecie..... możemy zaobserwować jak pis sobie z tym radzi - udało im się osiągnąć skumulowaną inflację prawie 50% (a może już nawet przekroczyliśmy to 50%)

@CamusVevo: w jaki sposób tłumaczysz sobie bezrobocie i słaby rynek pracy za PO ówczesną sytuacją na całym świecie a w przypadku inflacji całą winę zwalasz na PiS(xD), gdy tak naprawdę to też sytuacja ogólnoświatowa i gdyby rządziło PO działałoby podobnie
  • Odpowiedz
  • 0
@CamusVevo Wykop się przyczynia XDD Właśnie przez takie urojone wpisy, próbujące manipulować rzeczywistością nigdy nie zagłosuje na KO. I mam nadzieję, że nikt normalny tego nie zrobi.
  • Odpowiedz
PO nie jest "mniejszym złem" a naprawdę dobrą partią z kilkoma minusami; to że ludzie boją się do tego przyznać to zasługa pisowskiej propagandy do której wykop w dużym stopniu się przyczynia

@CamusVevo: ty mordo, a weź jakieś statystyki wyciągnij z głosowania rządu i zobacz z kim PIS zaklepał większość ustaw. Może się zdziwisz, ale w przypadku 90% ustaw przez które PIS zniszczył Polskę to nie było przez ich samotne
  • Odpowiedz

@CamusVevo: Jakiej propagandy? Chyba zes sie TVNu naogladal. Nawet gdy nie mialem na kogo glosowac nigdy nie zaglosowalem na pis, bylem gotow postawic ponad nich nawet najgorsze lewactwo. Ale jak dobra partia bylo PO to juz pokazali, jak
  • Odpowiedz
@CamusVevo: Przecież oni sami się chwalą, że za ich rządów był 20 czy 25% wzrost gospodarczy, podnosili podatki, a zobacz jak wpływy z podatków stały, to gdzie ten wzrost gospodarczy był?
  • Odpowiedz