Aktywne Wpisy

proweniencja +306

wypopekX +18
Najlepsze w tej nawijce o dezercji jest poziom degeneracji osiągnięty przez wykopków ze szczególnym uwzględnieniem spadkowiczów z #nieruchomosci. Już tłumaczę na czym ta degeneracja polega. W czasie każdego konfliktu zbrojnego istnieli ludzie, którzy się bali i uciekali nie czując w sobie potencjału na bohatera. Normalna ludzka sprawa. Te próby ucieczki kończyły się różnie, ale przyjęte było, że jest to raczej coś wstydliwego, co człowiek później ukrywa przed znajomymi i

#poznan #polska #gospodarka #biznes
źródło: IMG_6508
PobierzJa
@Megasuper: koszmar. Znikają sklepy dla informatyków15k ????
@raven4444: Po co przepłacać za te same produkty w innych opakowaniach?
@miku555: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 4ptsjj
Pobierz@raven4444: klasyczny polak nigdy nie miał więcej pieniędzy niż teraz, filozofie wioskowy.
@raven4444: mnie stać, ale nie rozumiem. W Rzeszowie mamy takie swoje sklepy z wysokiej jakości towarem - FRAC, ale ja tam kupuję pieczywo, mięso, sery. Rzadko owoce i warzywa, bo w moich dyskontach nie ma problemu z jakością tychże. A cała reszta, wszelakie śmietany, mozzarelle, soki, ciastka - wszystko to samo co w dyskoncie, ale za 1,5 - 2x tyle.
To samo widywałem
Market premium dla Polaka= market z tymi samymi produktami co w lidlu, ale drożej xD
@WykopMozeMiSkoczycNaSnakaZwierzaka: jak bylem informatykiem 1.7k to czesto w Almie czy PiP kupowalem. Bardzo ciekawe produkty i mozna bylo przyrządzić coś innego niż polacki schabowy.
Piotr i Paweł - oni mieli nawet inne wózki. Toczyły się bezgłośnie ʕ•ᴥ•ʔ. Pamiętam jak raz wszedłem żeby coś kupić przed seansem kinowym. Zajrzałem w alejkę z alkoholem i zdębiałem. Asortyment od Japonii po Hiszpanię (。◕‿‿◕。). Do tego równie szeroki wybór słodyczy.
ale Spar nie miał produktów premium, sprzedawali to samo co w dyskontach w cenach jak ze Społem..
@Megasuper: Wybór był zajebisty, ale jak coś w innych sklepach kosztowało 5 zł, to w Piotrze i Pawle z 8, mówię o tych samych produktach oczywiście. Ten sklep miał takie marże, że chyba Orlen tyle nie ruchał ludzi co oni. Alma to samo zresztą.
Większość produktów taka sama jak właśnie w biedrze, Lidlu czy Kauflandzie tylko drożej + może 20% ekstra asortymentu. No i te zakupy online, które większość ma gdzieś.
@Megasuper: tylko auchan zostaje, a i to sie powoli zdziadzia