Wpis z mikrobloga

jestem na wykladzie z ekonomii i c--j mnie strzela, bo babka twierdzi, ze cena minimalna i wykupowanie zboza to dobry pomysl i jest potrzebne. Mam ochote ja zmasakrowac :/

#ekonomia #korwinkrul
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@walet: widzę ,że też masz problemy z rozumowaniem :) W każdym cywilizowanym kraju gospodarka rolna jest pod szczególnym nadzorem i w większości są ceny minimalne i dziesiątki ulg dla rolników oraz dopłat. Dzieje się tak dlatego ,że jest to bardzo istotne dla bezpieczeństwa
  • Odpowiedz
@walet: zgadzam się. Nie uważam wcale ,że obecny ustrój jest idealny. Mało tego obawiam się ,że żaden nie jest :) Ta dyskusja dotyczy obecnie panującego w naszym kraju ustroju i tego czy obecne rozwiązania dla tego ustroju i gospodarki rolnej są dobre czy nie.

W zasadzie nie było by gadki gdyby nie ślepa wiara autora wpisu w Korwina (a może raczej mylne pojmowanie tego co on mówi) i brak elementarnej
  • Odpowiedz
@fotexxx: Tak bo Ty masz nieomylną wiedzę z ekonomii gdy autor wpisu nic nie wie. Ja na mikro byłem uczony zupełnie przeciwnie o niekorzystnym oddziaływaniu ceny minimalnej na rynku rolnym. (i to od osoby ogarniętej, która doradzała ministerstwu finansów w paru sprawach) Śmiejesz się z jego zapatrzenia w Korwina a sam robisz to samo w drugą stronę. Nie mówiąc o tym, że zupełnie nie widzę sensu w argumencie, że potrzebujemy
  • Odpowiedz
@fotexxx: Btw. Ekonomia jest nauką bez jednej słusznej drodze dlatego tylko osoby bez jakiegokolwiek obycia w temacie akceptują wszystko co im się powie na wykładzie. Sceptyzm jest tutaj normalny i dobrze świadczy o kimś jeśli może to jakoś uargumentować a nie tylko nie zgadza się bo tak.
  • Odpowiedz
@Pietal: Taki ch*j, co nie pójdę to non stop te głąby u mnie coś odpieprzą, młodym do 40 jeszcze coś się da przetłumaczyć, ale komuchom over 50 nic nie przetlumaczysz, tak było, tak jest i tak będzie za sto lat a tak wgl to czemu nie ma obrazu Stalina w dziekanacie!
  • Odpowiedz
Jesteś na pierwszym roku i będziesz pouczał magister/doktor/profesor ekonomii bo ty wiesz lepiej dzięki naukom Krula tak? XD Niemiłosiernie gniję z ciebie.

@Pietal: No fajnie. Jak powszechnie wiadomo dostając papierek magistra/doktoranta Twoje słowa zmieniają w złoto i nikt już nie ma prawa ich podważyć. Nawet jeśli Twój tytuł z gównianej uczelni w Polsce jest g---o wart i został zrobiony jeszcze za komuny z powodu tatusia postawionego wysoko w partii. Po
  • Odpowiedz
@fotexxx: Masz całkowitą rację. Te kapitalistyczne pajace chciałyby rozregulować tak ważne i strategiczne gałęzie gospodarki jak rolnictwo żeby oddać wszystko w obcy, niemiecko-żydowski kapitał. Szkoda, że nikt ich nie powstrzymał 20 lat temu jak prywatyzowali kopalnie, stocznie i motoryzację. Może dziś nadal mielibyśmy POLSKIE samochody i POLSKI węgiel, a nie ten sprowadzany z (tfu!) Rosji, czy Australii. MARKS LENIN POKÓJ!
  • Odpowiedz
@michelney: I pomyśleć, że wyjmiesz sobie jakieś losowe słowa z całych wypowiedzi sprzed roku i będziesz traktował je jako dowód na cokolwiek. Przy czym ja nie narzekam, bo już dawno pogodziłem się z tym, kto zaniża poziom portalu.
  • Odpowiedz