Wpis z mikrobloga

728 978 + 10 + 11 + 96 = 729 095

10 + 11 - pracodomy w tym tygodniu, chyba pierwszy raz od lipca byłem w biurze.

96 - dzisiejsze leniwe popołudnie, trochę zwiedzanko, trochę kwadraty.

Co do zwiedzania, celem były forty Twierdzy Chełmno, rozrzucone po podchełmińskich wioskach. Twierdza została zbudowana w pierwszej dekadzie XX wieku przez władze pruskie, dzisiaj wybrałem sobie do oglądania Fort I, II i III. Pierwszy był mocno opuszczony, ale łatwo dostępny, w II trwał remont, ale pan majster zaprosił mnie, pogadaliśmy sobie miło i w ogóle fajnie :) Fort III był zarośnięty, na środku pola, bez ścieżki do niego, tak więc odpuściłem, podobnie jak niedaleki schron amunicyjny.

W ogóle to zmarzłem dziś, 17 stopni i zimny wiatr to już tak na granicy "na krótko" jechania, aczkolwiek przyszły tydzień ma być jeszcze super :) w sumie to nie narzekam, podobna pogoda jak dziś, była w zeszłym roku podczas rowerowej końcówki mojego urlopu, czyli jakby 3 tygodnie wcześniej. M.in dzięki pogodzie ten wrzesień z 950km w 3 tygodnie już jest drugim moim najlepszym miesiącem ever, a może będzie pierwszym :)

---------------------------

#kwadraty w dzień Hutnika też wpadły

Max square: 22x22 (-)
Max cluster: 788 (+12)
Total tiles: 2701 (+8)

Kwadraty kosztowały mnie ok. 5km fajnych szutrów, ale też drugie tyle paskudnego bruku, takiego przedwojennego kurła.

#rowerowyrownik #wykoptribanclub #ruszbydgoszcz

Skrypt | Statystyki
cultofluna - 728 978 + 10 + 11 + 96 = 729 095

10 + 11 - pracodomy w tym tygodniu, ch...

źródło: hjIgaMjzBTGPKNIFdc4LROUxqVhtVciayxrhJVHNozw-2048x1155

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cult_of_luna: to chyba jest w miejscowości Kiełp, niby oznaczone, ale wjeżdża się jakby przez pole. Z tego co widziałam w 2009 r to było ładnie zadbane, aktualnie nie wiem czy nawet nietoperze pamiętają o tym miejscu ;)
  • Odpowiedz