Wpis z mikrobloga

• 0
A czynszu i media nie płacisz?

@joekey czynszu nie ma w Niemczech, są tylko rachunki za wodę i prąd - wynoszą 90 euro miesiecznie w przypadku mojego bloku

@bastianbastiante Można nadpłacać w moim przypadku bo są stałe raty, ale nie można nadpłacać przy ratach zmiennych

@Dzosz89 bo nie stać ich na kredyt albo mają złą historię kredytową przez opóźnienia w opłatach rachunków
@Dzosz89 bo w Niemczech i ogólnie na zachodzie nie mają takiego parcia na własne m. Tam ludzie całe życie potrafią mieszkać na wynajmie a jak znajdą lepsza robotę to potrafią z dnia na dzień się przeprowadzić. Tak samo dla Niemca codziennie do roboty dojeżdżać 80km to nic nadzwyczajnego, stać potem w korku godzinę do domu też ( ͡º ͜ʖ͡º)
czynszu nie ma w Niemczech, są tylko rachunki za wodę i prąd - wynoszą 90 euro miesiecznie w przypadku mojego bloku

@windows95: A remonty czy ogrzewanie? Jak to działa?
bo w Niemczech i ogólnie na zachodzie nie mają takiego parcia na własne m.

@Gasikfps: Mój szef jak jeszcze pracowałem w firmie w Niemczech nie miał swojego M. Nikt tam nawet o tym nie myślał.
  • 0
@lycha911: tak #!$%@?, nic nie kosztuje XD to nie polska przygłupie, tak jak napisałem 38k wkładu do mieszkania mieliśmy. A kredyt wzięty bo bardziej się opłacał niż wynajem.