Wpis z mikrobloga

Ja w szpitalu nie widziałem nikogo w tym, każdy miał inny czepek, najczęściej z kreskówki, esy floresy itp. I tak to szpital dla dorosłych.
  • Odpowiedz
Pracuję w ochronie zdrowia, byłem w kilku szpitalach włączając te największe i nigdy nie widziałem tych czepków. Wzięli jakieś pielęgniarki co są za PiSem. Kazali im ubrać czepki żeby ładnie wyglądały i premier ma ładne zdjęcie
  • Odpowiedz
@alkoholik000: ale afera, od zawsze pielęgniarki po ukończeniu studiów miały tzw. "czepkowanie" i zwyczaj ten nadal występuje. To, że nie noszą w codziennej pracy, to tak samo jak górnicy nie noszą czako pod ziemią, ale w oficjalnym stroju już ten element mają, tutaj tak samo, pielęgniarki wdziewają oficjalny strój przy wizycie oficjeli.
  • Odpowiedz
@alkoholik000 pytanie co uznajemy za ustawkę, takie wizyty nie odbywają się na spontanie, że premier sobie wbija nagle do losowego szpitala, wcześniej jest to uzgadniane i wybierają osoby, które się z nim spotkają, tak że pod tym względem jest to jakaś tam ustawka. Ja pamiętam jak w szkole mieliśmy wizytę ministra i tak samo wybrali kilka osób, kazali im na galowo się ubrać i wciskali kit, że tak uczniowie się cały
  • Odpowiedz
  • 6
nikt od wieków nie nosi, czepkowanie to tylko żenujący element tradycji, pielęgniarki i pielęgniarze nawet nie mają swoich czepków XD

@Agemaker Wpisałem w Google: "protest pielęgniarek 2023" i na kilku pierwszych zdjęciach są kobiety w czepkach. Może jednak noszą, gdy chcą pokazać symbol?
  • Odpowiedz