Wpis z mikrobloga

No ja uważam, że przy zwycięstwie Francji to właśnie Mbappe byłby faworytem. Niestety zdecydowały detale i właśnie ta sytuacja z 120 minuty.¯\(ツ)/¯

A ja w ciemno obstawiam, że jakby Francja wygrała to i tak Messi byłby faworytem do wygrania złotej piłki

Moja teoria jest taka, że Messi czy CR tak bardzo zdominowali piłkę nożną w swoim prime, że po prostu przyćmili wszystko.

@
  • Odpowiedz
@arahooo: ale to że Messi jest/był przez tego typu plebiscyty faworyzowany to jest niestety fakt. I zresztą jego fani nawet doszli do absurdalnych tłumaczeń pokroju podwójnego twierdzenia (czy bardziej liczą się trofea czy indywidualne liczby) bo gdy Messi miał sezon gdy coś wygrywał to liczyly się trofea, gdy wygrywał Ronaldo ale Messi miał króla strzelców to liczyly się indywidualne liczby.
W sumie absurdalny też jest fakt, że zamiast brać pod
  • Odpowiedz
@venomik: Messi zagrał od Iniesty w 09/10 sezonie 1400 minut więcej, statystyki miał niewyobrażalnie lepsze niż Iniesta.
Iniesta wypadł w tamtym okresie gdzie liczy się do złotej piłki 12 meczy. Nie liczę meczyków na mistrzostwach świata bo tam porównywalna ilość jeden 6 zagrał drugi 5, a do 33 fakt błąd bo nie popatrzyłem i policzyłem jeszcze te co się liczyły za poprzedni sezon. Więc jeśli Messi za ten sezon ma
kamil-talaga-18 - @venomik:  Messi zagrał od Iniesty w 09/10 sezonie 1400 minut więce...

źródło: IniestavsMessi

Pobierz
  • Odpowiedz
@smialson: Halaand nastrzelał goli za pięciu, wygrał wszystko z klubem i co jeszcze musi z Norwegią do półfinału chociaż dojść... bez jaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) za to, że się urodziłeś obywatelem kraju z top 10 rankingu fifa powinno się patrzeć trochę bokiem bo jesteś uprzywilejowany
  • Odpowiedz
@smialson: Chociaż teraz wygrał mistrzostwo świata i jeśli zgarnie złotą piłkę to będzie to mniejszym śmiechem niż to co wydarzyło się w 2021 roku, gdzie zdobył ją zamiast Lewandowskiego bo Copa America wygrał xD oczywiście nie obwiniam tu Messiego bo to przecież nie on sobie przyznaje te nagrody
  • Odpowiedz
@Pepe9248: Lewy powinien mieć 2 złote piłki, to że ich nie dostał to pokazuje że ten plebiscyt to kpina. Jakby Messi nie zagrał na mundialu, a Argentyna by wygrała z innym liderem, to ten lider by jej nie dostał. Messi dostanie nagrodę za całokształt kariery jeszcze z czasów świetności w Barcelonie ¯\(ツ)/¯ I piszę to będąc wielkim fanem Messiego.
  • Odpowiedz
@smialson: te gówniane niby wywiady z piłkarzami całymi dniami przewalają mi się na FB, chociaż nie mam nic o piłce nożnej tam ustawione xD wszystkie są zmyślone, ostatnio był nawet wywiad z Messim, który opowiadał, że z piłkarzy z bliskiego wschodu lubi jakiegoś Al-Ramadaniego bo jest lepszy niż Ab-Dullahi, bo poza tym że jest super piłkarzem to także gorliwy wyznawca islamu xD pod tym były tysiące lajków od arabów, a
  • Odpowiedz