Aktywne Wpisy
ziel_9 +13
Czy też macie tak, że trochę ciężko Wam znaleźć do rozmowy/ relacji (nie mówię tylko o związku, ale też jakiś znajomościach czysto koleżeńskich) ludzi, którzy mieliby jakąkolwiek osobowość? Bo odnoszę wrażenie, że zarówno kobiety i jak faceci są teraz "lubię to co wszyscy". Każdy na tinderze pisze, że lubi góry i rower, ale w górach ostatni raz to był na wycieczce szkolnej w gimnazjum. "Lubię oglądać filmy", a jak zapytasz jakie to

MrBudget +147

nie ma cie wrazenia ze kazdy ale to absolutnie kazdy chce was naciac / oszukac / wydusic $? odkad zaczalem zwraca na to uwage to praktycznie codziennie ktos z szerokiego wachlarza uslug chce nas wydymac na hajs. mechanik samochodowy - wystarczy ze zorientuje sie ze nie masz wiedzy o autach to podczas standardowej wymiany oleju wyjdzie ze masz jeszcze do naprawy silnik (a czasem i dwa) w aucie, i jak sie zgodzisz to w pakiecie dostaniesz wymienione kilka czesci (ktore byly dobre) na jakis szrot - (autentyczna historia, gosc myslal ze nie sprawdze i wyjal mi z auta kilka dobrych czesci bo jego znajomy mial identyczne auto i powsadzal te od niego, skonczylo sie to gruba awantura).
hydraulicy/elektrycy - to samo, jak wyczuja ze sie nie znasz to przytną niezle na prostych naprawach
w sklepach nie lepiej - etykiety z cenami teraz trzeba sprawdzac z 10 razy zeby dojrzec wlasciwa cene a nie cene gdy zrobisz zakupy na 500zl, akurat bedzie wtorek, pikniesz aplikacja oraz staniesz na jednej nodze przy kasie - a na koniec i tak sie okaze ze to byl blad "informatykow"
nawet w budzie z kebabem sprzedawca nabijal jakies 2-3zl oplaty dodatkowej, jak pytam co to to wykrecal sie ze kazdy tak robi.
aby kupowac po w miare normalnych cenach trzeba miec milion apek, sledzic promki, kupowac wielopaki itd.
jednym slowem masakra #inflacja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Zastanów się czy zapłacenie 20 zł więcej za zakupy w biedrze realnie zmieni coś w Twoim życiu. Jeśli nie, to po prostu kupuj to czego potrzebujesz, wejdzie jakaś promocja - traktujesz to jako drobny bonus. Patrząc po mojej mamie "królowej promocji" ja na koniec na spożywkę wydaję i tak mniej
Zakup kostek mydła to teraz planowanie, bo trzeba wziąć telefon, połączyć się z internetem, odpalić aplikację Moja Biedronka, zobaczyć czy mydło jest w shakemacie, czy jest w promkach Moja Biedronka, czy jest w ofertach Wybrane dla Ciebie z gazetki.
Nie ma więc sprawdzam gazetkę, na 16 stronie jest informacja, że druga kostka jest 50% taniej, sprawdzam datę czy promocja aktualna.
Ok jadę do sklepu, widzę
Ostatnio byłem u blacharza i okazał się sympatycznym człowiekiem. Bez straszenia i wciskania dodatkowych usług.
────────────
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer