1. Zawsze da się coś zrobić by poprawić swoją sytuację.
Powiedz to osobom niepelnosprawnym albo nie daj boze sparalizowanym
4. Lokalna ocena swojej sytuacji - czyli koniec z porównywaniem się do innych. Twoja sytuacja jest indywidualna i porównywanie jej do innych nic nie zmienia, a właściwie to pogarsza sprawę bo szukasz sobie wymówek by nic nie robić
✨️ Autor wpisu (OP): @Pandillero Wyleczyć może nie, ale pewnie są sposoby aby sobie lepiej radzić mając te przypadłości. Z resztą samo zdiagnozowanie u siebie tych chorób (nie wiem czy to dobre słowo), to już bardzo dużo. Na pewno wymaga to wiele wysiłku, bo poprzedzone jest sporą ilością przemyśleń na swój temat, oraz poszukiwaniem odpowiedzi w wielu miejscach.
Wyleczyć może nie, ale pewnie są sposoby aby sobie lepiej radzić mając te przypadłości.
@mirko_anonim: co nie zmienia faktu, że dalej będzie pełno takich gości jak ty, którzy na wieść o tym, że ktoś nie chce sobie szukać związku będzie reagować jakąś defensywną postawą albo tak jak teraz zgrywać proroka xD Nara, wrócę jak znajdę tego człowieka, który cię prosił o poradę.
✨️ Autor wpisu (OP): @Pandillero Defensywną postawą? Nie pisałem nic o związkach. Chyba Tobie się załączył jakiś mechanizm obronny xD Najlepiej będzie jak poszukasz przyczyny takiej
Powiedz to osobom niepelnosprawnym albo nie daj boze sparalizowanym
To
@mirko_anonim: taguj #internetexplorer
@mirko_anonim: Błąd. Autyzmu i osobowości schizoidalnej się nie da wyleczyć.
Jesteś niepołnosprawny albo sparaliżowany? Nie, a więc ograniczenia tych osób Ciebie nie dotyczą.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Wyleczyć może nie, ale pewnie są sposoby aby sobie lepiej radzić mając te przypadłości. Z resztą samo zdiagnozowanie u siebie tych chorób (nie wiem czy to dobre słowo), to już bardzo dużo. Na pewno wymaga to wiele wysiłku, bo poprzedzone jest sporą ilością przemyśleń na swój temat, oraz poszukiwaniem odpowiedzi w wielu miejscach.
────────────
@mirko_anonim: co nie zmienia faktu, że dalej będzie pełno takich gości jak ty, którzy na wieść o tym, że ktoś nie chce sobie szukać związku będzie reagować jakąś defensywną postawą albo tak jak teraz zgrywać proroka xD Nara, wrócę jak znajdę tego człowieka, który cię prosił o poradę.
Defensywną postawą?
Nie pisałem nic o związkach. Chyba Tobie się załączył jakiś mechanizm obronny xD
Najlepiej będzie jak poszukasz przyczyny takiej
Właśnie ma znaczenie, między innymi o tym jest ten wpis.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Nie ma praktycznie terapii dla dorosłych autystyków w Polsce, bo państwo ma to w dupie, a terapeuci wolą zarabiać na innych