Mirki mam pytanie, cofałem dzisiaj samochodem i nie zauważyłem gościa z taxi i #!$%@?łem w niego. On zadzwonił do szefa wysłał mu zdjęcia szkody i szef powiedział że koszt wyniesie 1500 zł. Nie chcieli Policji ja też nie więc ugadaliśmy się i zapłaciłem mu kasę plus spisaliśmy oświadczenie że takowa kasa była przekazana. Czy mogą mi jakieś problemy robić w przyszłości czy raczej obejdzie się bez syfu? #motoryzacja #kiciochpyta #stluczka
On zadzwonił do szefa wysłał mu zdjęcia szkody i szef powiedział że koszt wyniesie 1500 zł.
@marek2092: czyli pewnie trochę rys na lakierze, gdzie malowanie czy kawałek szpachli to byłby max 500zł. Za frajer się nie ugadują taksiarze na takie rzeczy, jakby nie mieli na tym extra zarobić
Ugadywać się można o rysę za dwie/trzy stówy, tu bym wolał zapłacić z OC. Kwestia ile płacisz, ale wątpię że te kilka procent
@marek2092 z oc byś zapłacił 10% więcej do następnej polisy ale polak nie umie kalkulować i jak słyszy, że straci zniżki to... ostatnio mi gość zapłacił 4000zł XDDD Pomijam fakt, że żona wzięła zmywacz do paznokci i ogarnęła rysy.
@Atreyu już i tak zapłaciłem, chciałem się tylko dowiedzieć czy jak spisane jest przekazanie pieniędzy na pokrycie szkody to później nie bedxie z tego problemu
@marek2092: jak cię raz wyruchali na kasę, to nie widzę powodu dlaczego mieli by jeszcze raz nie skorzystać i nie zgłosić naprawy tym razem z twojego OC xD
Natomiast jest to raczej mało prawdopodobne, masz papier, oświadczenie. Na gębę byłaby inna rozmowa
@marek2092: po co płacisz OC skoro za szkody płacisz ze swoich?
@MercedesBenizPolska: ty, ale OC nie wypłaci mi pieniędzy do kieszeni na inne wydatki niezwiązane z autem. sam miałem sytuację, że ktoś mnie stuknął na parkingu, umówiliśmy się na 200 zł za ryskę prosto do ręki i pojechał, a ja tak jeżdżę z ryską na zderzaku 3 rok, bo i tak nie opłaca się tego robić. może w przypadku nowego
@winsxspl: inna rzecz 200 inna 1500. Tez kiedys cofnalem kolesiowi w nowiutka mazde, spieszylo mu sie, rzucilem z glupa 200zl i sie zgodził. Wiele sie nie stalo, moze spolerował.
#motoryzacja #kiciochpyta #stluczka
@marek2092: czyli pewnie trochę rys na lakierze, gdzie malowanie czy kawałek szpachli to byłby max 500zł. Za frajer się nie ugadują taksiarze na takie rzeczy, jakby nie mieli na tym extra zarobić
Ugadywać się można o rysę za dwie/trzy stówy, tu bym wolał zapłacić z OC. Kwestia ile płacisz, ale wątpię że te kilka procent
Pomijam fakt, że żona wzięła zmywacz do paznokci i ogarnęła rysy.
@Loginconajmniej4znaki: i tu można polemizować¯\(ツ)/¯ 1kPLN to obecnie minimum.
@marek2092: oni nie mają nic do gadania
Obie strony muszą się zgodzić, dałeś się nabrać na kasę
Nie ma czegoś takiego że nie chcą pisać i nie. Jak nie chcą oświadczenia i danych, to nie dajesz i tyle. Miej tylko kamerę w aucie która to nagra xD
Natomiast jest to raczej mało prawdopodobne, masz papier, oświadczenie. Na gębę byłaby inna rozmowa
gdyby mu poszły zniżki to by później mógł zapłacić jeszcze więcej i jeszcze by dostał mandat od psiarni
@MercedesBenizPolska: ty, ale OC nie wypłaci mi pieniędzy do kieszeni na inne wydatki niezwiązane z autem. sam miałem sytuację, że ktoś mnie stuknął na parkingu, umówiliśmy się na 200 zł za ryskę prosto do ręki i pojechał, a ja tak jeżdżę z ryską na zderzaku 3 rok, bo i tak nie opłaca się tego robić. może w przypadku nowego
Mimo to w zyciu by nie dal 1500 do reki