Wpis z mikrobloga

U mojego dziecka w szkole postawili automat ze słodyczami, są snikersy, chipsy i cola itp. Do automatu kolejka jak za dawnych czasów, małe dzieci stoją z nosami przyklejonymi do szyby, woźna pilnuje, żeby się automat nie #!$%@?ł, no cyrk po prostu. Mój dzieciak mnie dzisiaj prosił, czy może jutro wziąć do szkoły pieniążka i sobie coś wybrać. Staraliśmy się go wychowywać bez słodyczy, wpajać zasady zdrowego żywienia, ale wszystko wydaje mi się z takim rozsądnym podejściem, bo nie jesteśmy faszystami żywieniowymi. A tu dzieciak idzie do szkoły i uczy się od kolegów życia. Jestem mega #!$%@? na szkołę, że tu programy, zajęcia, wymagania a sami pozwalają postawić automat z gównem. U was też są takie akcje? Czy to jest normalne? #dzieci #szkola #dieta
  • 204
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Futerix:

Staraliśmy się go wychowywać bez słodyczy

wszystko wydaje mi się z takim rozsądnym podejściem, bo nie jesteśmy faszystami żywieniowymi.

No ja nie wiem czy to rozsądne jest podejście, według mnie ani trochę ale ja nie mam doświadczenia w wychowywaniu dzieci to może się nie znam
z fartem
  • Odpowiedz
  • 9
@thorgoth: W poniedziałek jest zebranie, to się najpierw dowiem od nauczycielki, co to za akcja z tym automatem. Może ktoś się dołączy z rodziców do rozmowy a może od razu dostanę łatkę nawiedzonej matki, nie wiem. A potem kierunek dyrekcja.
  • Odpowiedz
@Futerix: dzieciaka pod klosz wsadz albo do worka na smieci zeby przypadkiem czegos zlego nie zjadl, wychowasz dzieciaka bez slodyczy dzieciak dorosnie wezmie jakas kase pojdzie do sklepu kupi i #!$%@? kilo jakiegos slodycza na jedno posiedzenie i sie bedzie uzaleznial bo od dzieciaka nie mial i teraz dopiero odkryl a potem to juz go nie zatrzymasz
  • Odpowiedz
  • 42
@Hissis: Nie kupowałam mu słodyczy, ale jadł je na urodzinach i na imprezach, jak ktoś go poczęstował albo dostał w paczce od Mikołaja. Robiłam sama słodycze, ciasta, ciasteczka, budynie, musy itd. Słodkie rzeczy je w niedziele i na zawodach sportowych jak pojedziemy.
  • Odpowiedz
@Futerix: Przepraszam bardzo dlaczego chciałabyś usunięcia automatu dla wszystkich z powodu takiego, ze tylko Twój dzieciak nie je słodyczy (albo tylko Ty masz problem)? co to za praktyki. Pomijam już sam fakt zakazywania słodyczy bo to już głupota.
  • Odpowiedz
  • 23
@rayr3r: Czytaj ze zrozumieniem. Czy napisałam, że chcę usunięcia automatu? Chciałabym po prostu dostać jakieś wyjaśnienie, czemu taki automat stoi przy równoczesnym udziale szkoły w projektach o zdrowym odżywianiu. Dla mnie to się gryzie.
  • Odpowiedz
  • 17
@SZESCIOPAK_HARNASIA

szlugi też dawać od małego żeby wiedziało co i jak i później się nie uzależniło? Alko też? Kryształ też się łapie tutaj?

Ile kg słodyczy zjadłeś naraz w swoim życiu?
Bo moim zdanie zeżreć kilo czekolady naraz tak jak tu piszesz to nie jest takie łatwe.
  • Odpowiedz
@Futerix: aż się boje pomyśleć co to będzie jak będzie miał 15-16 lat i wróci do domu pierwszy raz pijany albo będzie śmierdział fajkami xD daj mu na tego batona i nie rób afery, wszyscy jedzą, a on będzie siedział i się patrzył?
  • Odpowiedz