Aktywne Wpisy

Raum +579
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +135
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny

#bekazpisu #bekazlewactwa #bekazpodludzi #wybory
źródło: temp_file1674744504241878516
PobierzKatoliban chce ludziom mówić jak mają żyć według ich urojonych zasad, a takie aktywiszcze jest sobie takim aktywiszczem i nikomu nie szkodzi.
Tylko na listach katotalibanu masz na pęczki różnych pokemonów, a na konkurencji jak na razie kopią jednego
Edit: szansa, że aktywiszcze będzie w sejmie jest znikome, ale katopokemony na bank wejdą. Taka różnica
@mecenassrenas: dokładnie. Tylko Mówią, a sami nic nie robią i nie pokazują przykładu
ok, to fakt, tyle że sama obecność aktywiszcze zniechęci znacznie większą liczbę tych "po środku" lub nieco w prawo, niż zachęci tą homeopatyczną część po lewej.
@mecenassrenas: wiesz, że totalitaryzm nie musi być np. jednostkowy, państwowych, religijnych itd. A może być klimatyczny i na to właśnie pp części w tym tygodniu zgodził się ten pro polski rzad.
@DrogoweSafari: raczej ludzie z centrum jeśli mają z tym problem to ignorują, to prawaki toczą pianę od razu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętaj że to w końcu przestanie być popularne i się skończy a kościół bez żadnych kroków się w
@tomasz-kalucki: Przecież "aktywiszcze" i ogólnie lewactwo chce ludziom mówić, jak mają żyć, według ich urojonych zasad. Co więcej, chcą karać więzieniem tych, którzy się temu sprzeciwiają. A czy to komuś szkodzi, wystarczy zapytać te dzieci, którym poobcinano genitalia.
@mecenassrenas: Twojego zdrowia psychicznego na pewno, skoro wierzysz w walkę z wiatrakiem klimatu.
@aarahon: A w rzeczywistości jest dokładnie na odwrót. Katolicy są za wolnością i tolerancją, będą ciebie tolerować nawet gdy zaczniesz ich atakować, a "aktywiszcze" ograniczy tobie wolność
@Pshemeck: Kiedyś Palikot wprowadził do sejmu Grodzką, tak samo nawet Biedroń, pierwszy zadeklarowany gej. Też miał być koniec świata ale jakoś tragedii nie ma, nic nam nie narzucili, a i ludzie się przyzwyczaili. Zapewne tak samo będzie w tym przypadku, chociaż wątpię, by to aktywiszcze w ogóle weszło.
@mecenassrenas: ale przede wszystkim portfela
@headstrong: to chyba w stanach zjednoczonych. My dalej żyjemy w kraju w którym za bycie homoseksualista można dostać w mordę a powiaty wprowadzają strefy anty-lgbt
Mówienie o lekcjach z dragquens to zwykle prawackie urojenia
Strach przed lewica jest urojony, przed prawica uzasadniony