Aktywne Wpisy

wykop +15
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

Wrocław. Podobno jedno z najbogatszych miast jednego z najszybciej rozwijających się państw w Europie.
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
Pobierz

#b2b #programista15k
Siemanko, taki mam mały dylemat zawodowy. Obecnie zarabiam 20k na UOP z KUP 80% + ok. 1.5 miesięcznej pensji rocznego bonusu, do tego drobne na kafeterię, jakieś wczasy pod gruszą, powiedzmy można doliczyć 500 PLN na rękę na miesiąc więcej. Praca spokojna (dziennie zajmuje mi ok. 4h, sporadyczne calle, prawie żadnego ciśnienia na deadliny, itd), niestety bez żadnych perspektyw na awans czy podwyżkę (choćby o drobną sumę) w perspektywie co najmniej roku.
Dostałem ofertę na 165 zł/1h + VAT na B2B z kontraktornii, bez urlopów. Na pewno będzie więcej pracy i deadlinów, perspektywy rozwoju zawodowego (praca z technologiami, etc.) są raczej podobne co do obecnej oferty, obie prace są całkowicie zdalne. Sam kontrakt nie ma raczej dziwnych zapisów, wydaje się być w porządku, natomiast niepokoi mnie bardzo duży pośpiech ze strony kontraktornii co do podpisania kontraktu (nie mam doświadczenia z tematem, nie wiem czy to normalna zagrywka).
Kredytu raczej w najbliższej perspektywie nie planuję, nie mam też rodziny i szybko się na to nie zanosi, sytuację finansową mam stabilną.
Co byście wybrali? Połączenie dwóch ofert niestety nie wchodzi w grę :D Zastanawiam się jeszcze nad tym, by na razie po prostu posiedzieć w obecnym miejscu i na spokojnie jeszcze porozglądać się za innymi ofertami.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co lepsze?
@mirko_anonim: dalej nie czytam