Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zbieram się do zmiany pracodawcy i w związku z tym pytanie: Wjakim miesiącu najlepiej być już dostępnym pod kątem rekrutacji, od stycznia czy lutego?

Pierwszy to początek roku, pewnie wtedy sporo firm ma dodatkowe sloty. Ale w grudniu połowa składu na urlopach.

Zakładam sporo czasu na przesiadkę (wypowiedzenie 3msc. i stara firma raczej nie będzie zbyt chętna do skrócenia). #pracait (admin/infra) w #pracbaza z #korposwiat

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: różnie bywa, u mojego znajomego w korpo wrześnień to okres tworzenia nowych stanowisk pacy i awansów. Strzelałbym, że tutaj chodzi o wyłapanie nowych pracowników kończących studia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nigdy nie wiesz na co trafisz szczerze. Imo najgorszy jest okres wakacyjny bo wszystko się strasznie przedłuża. Jeżeli mają braki bo ktoś odszedł to będą chcieli zastąpić najszybciej jak mogą.
Okres świąt nikt tez nic nie będzie robił.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @wap_eeL: Akurat ze studentami nie konkuruję. Ale i tak, aż tyle czekać nie będę, a wypowiedzenie trzyma więc nie zwolnię się od dziś.
@bartez_94 Dzięki, potwierdziłeś moje obawy co do grudnia.
@Maly_Jasio Też wcześniej odniosłem takie wrażenie. Ale niestety zbyt długo się wahałem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

• Odpowiedz