Wpis z mikrobloga

@klintoniusz: kurde, ja nie wiem. We Wrocławiu wśród znajomych i współpracowników nie widzę tego problemu. Nie pijesz? No to spoko. Baw się jak chcesz. Takie zachowanie, jak opisujesz to ostatni raz widziałem na studiach. I to raczej bliżej 1 roku, niż ostatniego.
  • Odpowiedz
W piątek po godzinach mieliśmy integrację jakieś 20 km od miejsca pracy. Do roboty dojeżdżam 30 km, więc był to już dla mnie spory dystans od domu.

@klintoniusz: Mi się nie chce jeździć na integracje mimo, że załatwiony jest transport spod firmy, a co dopiero samemu dojeżdżać swoim autem, na pewno bym nie jechał :D
  • Odpowiedz
@klintoniusz: ja w piatek ide na wesele spodziewam się, że bedzie to samo, a nie pije od kilku lat w ogole, bo mi to nie jest do szczescia potrzebne. Pozdrawiam, oby nas niepijacych bylo wiecej
  • Odpowiedz
@Wamp0302: No zgoda, ale też nie chodzę na imprezy, gdzie ludzi chcą tylko chlać do odcięcia. Ja bardziej mówię o takim np. imprezach integracyjnych w robocie, gdzie są ludzie którzy chleją, piją sobie towarzysko lub nie piją w ogóle.

Jak nie jestem samochodem to piję sobie spokojnie i nikogo nie namawiam, że ma pić jak nie chce :)
  • Odpowiedz
@smutnarzaba: ja nie wiem, gdzie Wy tych znajomych znajdujecie #pdk. Nigdy nie widziałem problemu. Mam znajomych abstynentów od zawsze, takich którzy sobie czasem robią rok czy dwa przerwy, mocnych imprezowiczów i nikt nikomu nie przeszkadza. Ja też czasem przyjeżdżam autem i wiadomo, że piję kawę lub piwko zero i nie ma problemu. Najwyżej ktoś zapyta, czy go w takim razie potem do domu odwiozę ( ͡°
  • Odpowiedz
u życia (rower, bieganie) i szczupłej budowy ciała, mam problemy z przewlekłym niealkoholowym stłuszczeniem wątroby i zapal

@Ulfric_Stormcloak: co Ci się dzieje z tą wątrobą i jak wyszło? Moja jest słtuszczona i mnie pobolewa prawy bok, a w tym roku może ze 2 piwa wypiłem. Mimo, że badania krwi, próby wątrobowe wychodzą idealne. Często też dieta albo predyspozycje genetyczne.
@klintoniusz to tak jak u mnie. Na usg Ci wyszło?
  • Odpowiedz