Aktywne Wpisy

diamondhands +16
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane
mcsQ +16
poprosiłem Gemini aby pomogl mi zmigrowac dane z jednej bazy do drugiej, excel do JSONa. Patrze co tam wyplul i mowie k---a cos tu mi nie gra polowa danych, a ten: XD. J--a _ NY uwazajcie z tym AI.
#ai #gemini #programista15k
#ai #gemini #programista15k
źródło: image (6)
Pobierz

Pisałem jakiś czas temu na tym tagu, również z anonimu o mojej dolegliwości i pytaniem o możliwość zmiany kategorii. Jednemu mirkowi nawet sięudało i sugerował mi bym zajął się tym wcześniej niż później, więc postanowiłem skontaktować się z WCR z pytaniem gdzie i w jaki sposób to zgłosić. Dostałem odpowiedź z której wynika, że na problemy zdrowotne można się będzie powołać dopiero w momencie otrzymania wezwania i że na ten moment wniosek(btw którego nie złożyłem tylko zadałem pytanie) został odrzucony, gdyż nie planuje się powołania mnie do służby wojskowej.
To tak informacyjnie dla reszty, która chciałaby załatwić sprawę przed masowymi wezwaniami na ćwiczenia. Jak widać się nie da :)
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Nie planuje się powołania Ciebie do służby, ale na ćwiczenia już możesz?
Masz w ogóle zdolność do służby?
Jak to u Ciebie wygląda?
Pewnie ćwiczenia, to również służba wojskowa i tak to rozumiem
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
Ty nie złożyłem żadnego wniosku, tylko zadałeś pytanie telefoniczne jak widać cwanemu co się wykręcił.
Masz 2 opcje:
1)Wysyłasz list i czy go odebrali śledzisz przez
Ok, mogę wysłać taki wniosek pocztą, tylko obawiam się, że dostanę dokładnie taką samą odpowiedź.
─────────────────────
· Akcje:
W wojsku nie dyskutuje się z pionkami.
Jak nie masz z nimi do czynienia to tym lepiej dla ciebie.
Pismo wysyłasz bezpośrednio do KOMENDANTA(czy tam szefa) WCR z uzasadnieniem.
@mirko_anonim Podziwiam, że w ogóle chce Ci się w to bawić i nie boisz się że sobie narobisz z tym jeszcze większego problemu. Nie każdy jest taki odważny. Sam wiesz/sami wiecie jakie podejście mają urzędy. Szczególnie MON. Nie tylko
─────────────────────
Poprzednik czyli kto? Bo w tym wątku nikt nigdzie nie napisał, żeby
Zacznijmy od samych testów.
Robi się je zaraz po PRZYJĘCIU do DZSW lub WT i wygląda to tak:
Przebiegnij 3 km
Pompki ile dasz radę
Brzuszki na czas
Chodziło o
─────────────────────
Skąd to info? Jeżeli tak, to nie tylko rekruci będą mieli nierówno pod sufitem. Powiązany
źródło: specialforces
PobierzObecnie kategoria D bardzo ratuje skórę,bo nie ma szans że wezmą taka osobę na ćwiczenia nawet w przyszłości. Osoba z kategorią D otrzymuje ja nie bez powodu i jakby powołali taka osobę na siłę to grożą sądy itd.
Natomiast obawy autora o ćwiczenia z kategorią A są mega racjonalne ponieważ skoro masz A to trepy będą cię traktować tak samo jak siebie
Pamiętam ćwiczenia ze sztuk
Po pierwsze możemy pisać co chcemy na rząd, ale nikt nie jest na tyle szalony aby szkolić ludzi z wadami/ułomności.
Cała sztuka polega na tym aby otrzymać kategorie D wtedy każdy trep z WCR(słynnego WKU) wymieknie.
Osoby które zostaną przyjęte na ćwiczenia z kategorią A,ale nie zgłoszą swoich problemów to niestety tak jak było w szkole frajerzy.
Ale jak przyjdziesz bezpośrednio to dajesz im do zrozumienia, że możesz ich dalej męczyć jeśli będa
Gdyby tak było, to byłoby to sprzeczne z (międzynarodowymi) traktami praw obywatelskich.
No jeżeli można, to osoba powinna (w/g przepisów, nie mnie) dostać kategorię D, co oznacza, że jest niezdolna do służby wojskowej w czasie pokoju, z wyjątkiem niektórych stanowisk służbowych przeznaczonych dla terytorialnej służby wojskowej. Czyli w czasie pokoju może być przymuszona do pracy w WOT (cokolwiek oni robią, nie wiem, chyba np. pomoc przy jakiś katastrofach?). A w czasie wojny będzie, cytując
W WOT nie ma ani jednego żołnierza z kategorią D, który SAM się zgłosił.
Żołnierz WOT z kategorią D to taki, który przeszedł na emeryturę z poziomu zawodowego) i pełni funkcje w sztabie.
@Xing77
Co masz na myśli przez