Aktywne Wpisy
ujtamajtam +289
Caracas +49
Moja córka w tym roku ma mieć pierwszy raz religię (idzie do zerówki w państwowym przedszkolu).
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
No i niedawno całą narrację Janusza kompletnie spie*dolił fakt, że jego jedyna córka z jedynym wnukiem stwierdziła, że nieodwołalnie pryska z kraju. Jej chłop się zaczepił gdzieś w Skandynawii i ona się nawet nie zastanawia, bo nie ma zamiaru harować po to, żeby spłacać kredyt na dwa pokoje xD Dysonans poznawczy wszedł Januszowi mocno, ku*wi na czym świat stoi, że jak w Polsce ma być dobrze skoro młodym się tak w dupie przewraca, dzieci niewdzięczne, wszystko im państwo pod nos podkłada, on sobie żyły wypruwał całe życie a teraz go córka podle zostawia xD
Ja się jej wcale nie dziwię ¯\(ツ)/¯
#bekazpodludzi #bekazpisu
I właśnie te stare pokolenie które miało
@mannoroth: na tym polega demokracja i kapitalizm.
@stan-tookie-1: Oczywiście, ale idąc tą logiką, każdy Polak powinien tam wyjechać. Domyślam się, że dziewczyna by tu została, gdyby nie musiała żyć od pierwszego do pierwszego, zwłaszcza, że perspektyw na lepszą przyszłość nie ma.
@zeszyt-w-kratke: Zgadza się. Każdy głosuje jak chce, z tym że Janusz nie podumał, że robiąc dobrze sobie robi źle kolejnym pokoleniom. Świadomi wyborcy poświęcają chwilę żeby pomyśleć, jak ta magicznie rozdana kasa odbije się na przyszłości. Więc niech Janusz nie rzuca się do "niewdzięcznej młodzieży", że nie widzi przyszłości w tym kraju.
@Kopyto96 ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Kopyto96: I komu to przeszkadzało?
no i to że ona nie podołała w edukacji, znalezieniu pracy w Polsce nijak ma się do głosowań jej ojca. tacy ludzie szczególnie powinno korzysta. z szansy na lepsze życie gdzie indziej. tylko związku nie ma, jej ojciec głosowałby w 1995 na Korwina i co? nic
@mannoroth: ale co w tym dziwnego, że chce jak najlepiej dla siebie? Rozumiem ze ty kierujesz się zasada ogółu, i rozważasz każda opcje która będzie korzystna dla jak największej grupy?;
Aby dać starym to trzeba zabrać młodym.
Dej na emerytów, dej na 800+, dej, dej...
to co pozostaje dla młodszych, bezdzietnych, w sile wieku?