Aktywne Wpisy

TavarishPiesov +551
Chyba złamałem piszczel. To znaczy wczoraj przy ognisku, jak łamałem kłody jak zapałki. No niby bolało, ale jak boli to człowiek wie, że żyje. Chodziłem normalnie na czworaka i było git. Dziś rano już #!$%@?, a nie boli. No to przechyliłem 200 rudej na odwagę, co ją miałem skitraną w kalesonach i pierwszy raz w życiu musiałem to zrobić. Zadzwoniłem po GOPR. Odebrał jakiś słowacki głos. Czyli wczoraj w śnieżycy musiałem zabłądzić

KosmicznyPaczek +734
Cieszę się że Bakoma troszczy się o środowisko i do plastikowego opakowania, z plastikową etykietą, z plastikowym wieczkiem dodaje EKO DREWNIANĄ łyżeczkę, która jest w plastikowym wytłoczonym miejscu przyklejona plastikową taśmą.
#ekologia #globalneocieplenie #heheszki #humorobrazkowy
#ekologia #globalneocieplenie #heheszki #humorobrazkowy

Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to wstyd by już od małego uczyć takich herezji. Dodał, że skoro mają odbywać się w tej sali lekcje nauki wiary nie powinno się tam w ogóle na ten temat wspominać (chyba chodziło o wspominki dinozaurów) :D
Finał jest taki, że dinozaurów już nie ma ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#religia #dzieci #polska #nauka
Exura sio
Poza tym bibelka ma #!$%@?ą chronologię, szczególnie stary testament
Dzieło Darwina też nigdy nie trafiło na indeks ksiąg zakazanych. A teoria ewolucji przynajmniej od 1950 roku jest oficjalnie uznawana przez kościół katolicki.
Sądzę więc, że pierdzielisz tanie zarzutki albo masz naprawdę kiepskiego księdza.
@Caracas: wiem, że w tej bajce były dinozaury, ale czy były również smoki?
@Obruni @Adrian47 @Lonate przecież OP po prostu sobie to ordynarnie zmyślił.
@kartofel: to już musiałby być nawet nie tyle kiepski ksiądz co zaburzony psychicznie
@Lonate: o boże, też mi to skomplikowane (ROBIĘ WSZYSTKO xD). Nie podpisujesz zgody na religię i tyle. Jak zrobisz wszystko, to na początek weź rozbieg i przywal z całej siły głową.
Ale my żyjemy w Polsce, w którym kościół ma aspiracje trzymać za mordę politykę i społeczeństwo, a żeby mógł to robić potrzebne jest społeczeństwo tumanów. Więc wiara istniejąca sobie obok nauki, jako nie wchodząca jej w drogę forma duchowego i moralnego rozwoju, to nie jest coś, co interesuje polskich katabasów. Ich interesuje ciemnota i bogobojność objawiająca się księdzobojnością.
Jakby się, jakimś (he he)
@kartofel:
Bzdura. Jest co najwyżej dozwolona dla katolików do uznawania jej za prawdziwą w pewnym określonym zakresie. Wedle magisterium Adam, który był pierwszym człowiekiem istniał fizycznie tak jak ty i ja. A ewolucja wyklucza istnienie kogoś takiego jak pierwszy osobnik danego gatunku.
Specjacja jest zawsze stopniowa i bardzo rozwleczona w czasie.
Ksiądz musiał być niezbyt ogarnięty.
@Blaszczykowski_Robert