Aktywne Wpisy
Jerycho +18
Ja ateista lvl 38 (dotychczas kawaler), moja różowa katoliczka lvl 32 (5 lat po rozwodzie) wzięliśmy wczoraj Ślub cywilny i wieczorem ustawiliśmy status, że jesteśmy małżeństwem. Wśród komentarzy znalazł się komentarz jednej skrajnie religijnej znajomej. Pic poniżej. Zacytuję Ewangelię Św. Łukasza (16:18): "Każdy, kto opuszcza żonę swoją, a pojmuje inną, cudzołoży, a kto opuszczoną przez męża poślubia, cudzołoży." Jaką ripostę byście dali do takiego komentarza?
fhgd +241
XDDDDDDDDDD
https://twitter.com/gromotapl/status/1694624793109094670
A czy zgadzam się z tymi słowami i nie powinno być zakazu uboju zwierząt towarzyszących, no ofc że się nie zgadzam.
Mięso to mięso, tu się zgadzam. Ostatecznie jednak to człowiek
Co więcej nie rozumiem czemu jako osoba unikająca mięsa i spożycia pokarmów niezdrowych w razie zachorowania przez osobę spożywającą mięso mam płacić za twoje leczenie? Dlaczego muszę obawiać się ptasiej grypy, skoro wystarczyłoby zdelegalizować przemysłową hodowlę
@Walimbrachol: A czy ja napisalem gdzies ze chce
@mvmxks: Smutne jest to ze taka oczywistosc trza mowic. PRZEPISAMI PRAWA.
A
Podatek od ilości cukru - tzw. podatek cukrowy jest już obecny, podatek w postaci akcyzy na wyroby tytoniowe jest już obecny, w wypadku kontuzji w wyniku uprawiania sportu to większość osób uprawiających sport zawodowo/półzawodowo i będących zrzeszonych w stowarzyszeniach sportowych ma własne ubezpieczenie, gdyż NFZ
Czy ja gdzies napisalem ze mlody organim potrzebuje faszerowanego antybotykami miesa? Nie wydaj e mi sie - to tylko Twoja projekcja.
Ale owszem ze napisalem ze mlody organizm potrzebuje wszystkiego - w tym miesa. Ty se ubzdurales ze niby potrzebuje takiego a nie innego.
Przykro mi miras - za cinki w uszach jestes zeby manipulowac. Cytujac klasyka " nie ze mna te numery bruner"
Mlody
Proste pytanie - czy mlody, rozwijajacy sie organizm pociagnie na korzonkach czy jednak mieso jest mu potrzebne.
Nie dorabiajmy ideologii.
Są też badania wskazujące na możliwość produkcji b12 poprzez długotrwałe przeżuwanie pokarmu, choć nie są potwierdzone.
Mięso samo w sobie nie jest niezbędne, niezbędne są składniki odżywcze, które to mięso zawiera.
@mvmxks: Brawo Ty. Ludzie przez dziesiatki, setki lat zarli mieso. Organizmy ewoluowaly. I teraz tak "od razu" nie musza tego miesa jesc, orgganizm da rade - no bo co to dziesiatki, setki (a moze tysiace?) lat. Olejmy biologie i naure bo my wiemy lepiej. :DDDD
https://www.focus.pl/artykul/ludzie-z-epoki-kamiennej-byli-hipermiesozercami
To właśnie dzięki jedzeniu mięsa jesteśmy ludźmi. Oczywiście kiedyś nie potrafiliśmy polować na zwierzęta, i jedliśmy to co upolowali inni mięsożercy.
Dieta powinna być zbilansowana. Teraz jest dużo łatwiej bo możesz używać suplementów, ale kiedyś tak nie było i brak spożywania mięsa przekładał się na gorszy rozwój ludzi.
Wyeliminowanie z diety mięsa może powodować niedobór np. żelaza, co przekłada się na słabszy transport tlenu w organizmie,
Kilkanascie gam vs. kilka kilo. To brzmi legitnie :D Na pewno starczy zasobow :) Jak wspomnialem - dorosli ludzie niech se robia co chca. Ale jak slysze ze rodzice nie daja dziecku miesa to mnie krew zalewa. To powinno byc karalne. Tak samo powinno byc karalne jak nie daja warzyw.
Miras