Wpis z mikrobloga

@AusserKontrolle: zawodzisz trochę jak łódzka tkaczka po wynalezieniu krosna automatycznego.
Twoja pozycja na rynku damsko-męskim w danym miejscu i czasie spadła.

To jest tragedia dla wszechświata czy dla Ciebie?
  • Odpowiedz
@AusserKontrolle: wszystko sprowadza się do tego ze monogamia się rozpada, mamy coraz więcej rozwodów i osób(meżczyzn) nie chcących brać ślubu, propaganda obrzydza ludziom posiadanie dzieci czy rodziny oraz coraz bardziej skłóca obie płcie. moim zdaniem skończy się to na powrocie do korzeni czyli normalizacji poligamii i haremach, później albo nastąpi kolejna monogamistyczna rewolucja, albo AI spowoduje że faceci nie będą chcieli walczyć.
  • Odpowiedz
@Baczny_Obserwator @typowyWykopekMizogin: współczynnik dzietności spadł przed aplikacjami randkowymi, poniżej zastępowalności pokoleń spadł jeszcze przed erą internetu

Nie wiem czy dążenie do znalezienia najbardziej atrakcyjnego partnera samo w sobie jest zaburzoną relacją. Chyba wolę to niż powszechne przekonanie że każdy musi mieć partnera i dzieci. Patrzę na niektorych ludzi i jestem wręcz absolutnie pewien że nie każdy

Ja tu widzę dwa trendy:
-
  • Odpowiedz
@AusserKontrolle: cope, po prostu jesteś już stary a nie oszukujmy się 35 letni przeciętny normik może już tylko szukać samotnych matek
Wyjątki dotyczą albo facetów z pozycja (ale to wtedy sponsoring) albo naprawdę przystojnych facetów
  • Odpowiedz
@AusserKontrolle: twój problem jest taki że nie zdajesz sobie sprawy z tego że kobiet na apkach jest jakiś znikomy procent, prawie odwrotnie do facetów. Tam to one mają szwedzki stół więc po co się tam w---------z? IMO tradycyjne sposoby poznania partnerki są dalej skuteczne bo 80-90% kobiet albo i więcej nie używa apek i nie zachłysneły się atencją.

Na apkach albo jesteś chadem albo możesz w---------ć bo 50 chadów w
  • Odpowiedz
I nie, nie jestem przebudzonym normikiem który dostał blackpillem w twarz. Ja od zawsze wiedziałem, że moja lekko ponadprzeciętna morda to mój czynnik sukcesu, ale teraz to już za mało.

@AusserKontrolle: Niestety normiku - hipergamia Cię dojechała i doszedłeś do punktu przegrywa - narzekania na rynek matrymonialny na wykopie.
  • Odpowiedz
@AusserKontrolle czyli 55% szuka partnera a twoj zal to dalej s----------e przegrywowe. z tego co piszesz wychodzi ze sam przez dekade lub dwie wybrzudzales i przebierales, zostales sam na "pozna mlodosc" i sie dziwisz, ze juz nie masz takiego potencjalu jak kiedys?

za to masz 100% racji, ze portale randkowe to rak.
  • Odpowiedz
usunięcie gorszych genów z puli gatunku

@thorgoth: jak usuniesz najgorsze geny z puli, to jedyne co byś zmienił to że julki na tinderze zamiast pisać "facet zaczyna się od 180cm" zaczęłyby pisać "facet zaczyna się od 190cm"
  • Odpowiedz