Wpis z mikrobloga

jak usuniesz najgorsze geny z puli, to jedyne co byś zmienił to że julki na tinderze zamiast pisać "facet zaczyna się od 180cm" zaczęłyby pisać "facet zaczyna się od 190cm"

@czescmampytanie: jeszcze znikną narzekania na hipergamie, to już progres wart świeczki
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: czytaj ze zrozumieniem: nie zniknie hipergamia tylko narzekania na nią, to fundamentalna różnica.

W naturze hipergamia żeńska w sytuacji przerostu populacji jest zjawiskiem wręcz zbawiennym
  • Odpowiedz
jeżeli ilość osób na świecie ma z tego powodu spadać to myślę że ma to znaczenie dla wszystkich.( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Moc90: absolutnie tak ale ja nie pisałem o znaczeniu tylko o tragedii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Że hipergamia ma pozytywny impakt na świat to chyba oczywiste
  • Odpowiedz
Nigdzie nie widzę przeciętnych par na mieście.

@AusserKontrolle: Nie no bez jaj. Jest takich od zarąbania. Ale ja mam w drugą stronę - tych dziewczyn bym raczej nie chciał, gdy widzę taką parę.

Jedyne długie związki i małżeństwa jakie znam to te z czasów szkolnych (technikum i
  • Odpowiedz
obecni 30latkowie maja tylko 50% szans na emeryturę, która będzie wynosiła 1/4 wynagrodzenia to nie jest problem?

@typowyWykopekMizogin: Jest bardzo proste rozwiązanie tej sytuacji. Wystarczy nie wypłacać emerytur lub wypłacać poniżej przeżywalności. Co? Nie można? A niby jak te kraje 3-go świata funkcjonują. Po prostu żyliśmy w okresie bezpieczeństwa i rozkwitu, który dla większości się kończy i będzie głód i śmierć.
  • Odpowiedz
depopulacja przeludnionego kontynentu

@thorgoth: Depopulacja zwalczana napływem taniej siły roboczej z krajów trzeciego świata.

usunięcie gorszych genów z puli gatunku

@thorgoth: Nie wiem czy zauważyłeś ale z puli genów, zupełnie jak w "Idiokracji", znikają przede wszystkim te "średnie" i "dobre" jednostki. Za to tradycyjnie i bez zastanowienia mnoży się patologia. "Klasa niższa" zdaje się podtrzymywać dzietność w okolicy 2. Genetycznie obdarzony Pan Chadowy Chad jedynie rucha, on nie rozmnaża się ciągle jak jakiś Czyngis-chan (
  • Odpowiedz
Europa nie jest przeludniona, przeludniona jest Azja i Afryka

@mroznykasztan: wszystkie kontynenty oprócz antarktydy i być może Australii są przeludnione.

Nie wiem czy zauważyłeś ale z puli genów, zupełnie jak w Idiokracji, znikają przede wszystkim te "średnie" i "dobre" jednostki

@Zarrakash to jest trudne do zmierzenia kto dokładnie znika i chętnie bym jakieś wiarygodne dane
  • Odpowiedz