Wpis z mikrobloga

Jesteś bezrobotnym mężczyzną i masz 30-49 lat i chciałbyś złożyć wniosek w sprawie dofinansowania na podjęcie działalności gospodarczej? No to ci się nie należy. Za to 30 letniej kobiecie już coś takiego przysługuje...

#polska #godpodarka #pieniadze #ekonomia #rozowepaski #niebieskiepaski #dyskryminacjamezczyzn #takaprawda
juzwos - Jesteś bezrobotnym mężczyzną i masz 30-49 lat i chciałbyś złożyć wniosek w s...

źródło: temp_file3616508289698235344

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@juzwos: niby można składać w innym urzędzie pracy niż jesteś zarejestrowany jak im dostarczysz papier że jesteś gdzie indziej to próbuj, np u mnie nie ma takich po*ebanych wymagań
  • Odpowiedz
@bear2112: Dokładnie. Dajmy pieniądze na biznes osobom długotrwałe bezrobotnym o niskich kwalifikacjach. Nie dają rady iść do najprostszej pracy fizycznej, a na pewno obudzi się w nich żyłka biznesmena. Równie dobrze można by tym hajsem w ognisku palić.
  • Odpowiedz
@Kononienko

można oczywiście iść do sądu i zapewne wygrać tyle że później szanowna komisja odrzuci wniosek o dotację, na pewno znajdą się jakieś błędy.

@Kononienko no tak, bo ja czy ty, jesteśmy tak super ważni dla tego świata, że jak komisja przeczyta nazwisko na wniosku to od razu skojarzy, że to ten co poszedł do sądu... Trzeba się zdecydować, albo babki w urzędach nic nie robią, a jak coś robią
  • Odpowiedz
@juzwos: W rzeczywistości liczy się szybkość złożenia i jakość wniosku. Jak masz 34 lata i wyższe wykształcenie też dostaniesz tylko trzeba dobrze rozpisać wniosek. No i dodatkowo liczy się czas złożenia. Więc nie ma co sapać tylko trzeba próbować. Wiem bo sam składałem
  • Odpowiedz
@TymArt

@juzwos ciekawe czy kobietom pasuje to, ze są traktowane na równi z niepełnosprawnymi, nieukami i dziadkami. Nie wiem, jak dla mnie to by było nieco upokarzające XD

Oczywiście, że im pasuje, bo zawsze sobie znajdą jakąś nawet najgłupszą wymówkę, np. kobiety były kiedyś bardzo dyskryminowane i nie miały prawa głosu, więc teraz one - najbardziej uprzywilejowane w historii - muszą sobie odbić za te, które już nie żyją.
  • Odpowiedz