Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Partnerka pokazała mi zdjęcie pierścionka jaki jej się podoba. Poszedłem do Złotnika i zamówiłem, wyszło 1300zl, złoto 585, waga 2g.

Po oswiadczynach okkazało się, że ten na stronie jest z brylantami i malahitem i kosztuje ponad 3tys, a ten mój to jakieś cyrkonie svarowski.

Jestem wkurzony, smutny i zdołowoany.

Nie wiem co powiedzieć ukochanej o tym pierścionku, ona pewnie myśli, że to ten sam, bo nie da się go odróżnić, ale pewnie z czasem te cyrkonie zmatowieją. Poza tym ja też się z tym źle czuje, że Ona myśli, że dostała coś innego.

Co robić? Te cyrkonie są obciachem?

#oswiadczyny #pierscionek #bizuteria #rozowypasek #rozowepaski #niebieskipasek

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Trochę słabo Miras wyszło. Sprzedać złoto w lombardzie (zazwyczaj skupują w cenie złomu) i kupić nowy z prawdziwym kamieniem, ukrywanie nic nie da, a uwierz mi że dla kobiet to ma znaczenie, szczególnie jeżeli chodzi o pierścionki zaręczynowe, wiem co mówię, bo sam latałem dłuższy czas i szukałem w dobrej cenie ale z prawdziwym kamieniem. Opłacało się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@telemach20: ja myślę, że w ramach zadośćuczynienia powinien ten normalnie kupić, tym razem z za te 3k, a stary zostawić. Kiedyś na pewnie wyjdzie, że podmienił i wiadomo, rozwód gotowy.
Dla kobiety warto.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @weezyxboss w ogóle się nie boję, że zerwie zaręczyny. Ale wiem, że z------m :( Oświadczasz się raz, a tu taka wtopa :( Inny pierścionek już nie będzie tym samym pierwszym, której jej dałem. Boję się, że będzie jej po prostu trochę przykro, a ja chciałem, żeby miała prawdziwe kamienie, a nie jakiś szajs

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm @telemach20 @thorgoth @voov100 @weezyxboss

A co myślicie o tym, żeby wziąć ten pierścionek, umówić się z tym zlotnikiem, aby wymienił te kamienie na szlachetne? Może udałoby się to zrobić w jeden dzień, a partnerka by nawet nie zauważyła, że go przez jeden dzień nie miała.

Myślicie, że zauważy roznice? Chyba te cyrkonie się tak nie zniszczą przez
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiem, zalezy od jej podejscia. Swarovski sie pieknie swieci, ladniej niz diamenty.
Po prostu nie jest tak trwaly. Jak jestes biedakiem to jej powiedz prawde, a jak zarobisz to jej wymien kamienie. Beda sie trzymac jak to zrobi jubiler (oprawi w lapki - nie na klej)

Ja np jestem takim typem ignoranta gemologicznego, ze wole np syntetyczny rubin - bo mi wystarcza ze wzor chemiczny i trwalosc sie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wydałeś nie małą kasę więc to żaden szajs normalny pierścionek zaręczynowy i tyle jak cię to ultra gryzie to jej o tym po prostu powiedz tylko nie rób z siebie ciapy i nie użalaj się nad sobą bo chciałeś dobrze i zrobiłeś co trzeba jak się poczuje niedoceniona przez coś takiego to współczuję
  • Odpowiedz
Zadzwon do zlotnika: zapytaj za ile Ci podmieni kamyki.
Pannie powiedz ze robiony na zamówienie bo ponoć tak lepiej niż w siecowkach i po fakcie wyszło niedogadanie.

Nie musisz się znać na kamykach...
Finalnie cena Cie zdziwiła że za tanio ale już nie było czasu na przeróbki...blablabla

Jak
  • Odpowiedz