Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Śmiać mi się czasem chce (śmiech przez łzy) z podejścia wielu młodych polskich kobiet do związków. Z jednej strony kładziony jest nacisk na równość, feminizm, prawa kobiet, a z drugiej strony regularnie słyszymy, widzimy, czytamy, że kobiety mają wielki problem z tą równością w kwestii zarabiania i wydawania pieniędzy. Przecież facet to ma być facet, co nie? Ma zarabiać i przyjmować na siebie większość, jeśli nie wszystkie wydatki. Najśmieszniejsze i przykre jest to, że często tak sprzeczne do siebie poglądy są głoszone przez te same kobiety, czyli tam gdzie jej pasuje ma być feminizm, a tam gdzie już nie jest jej na rękę to włącza się konserwatyzm. Jak rozmawiam z kobietami to regularnie dostaje sprzeczne sygnały i czasem już się gubię jakie poglądy prezentuje ta osoba, w takim wypadku już lepsza jest 100% konserwatywka albo 100% lewaczka, ponieważ przynajmniej od razu wiem z czym mam do czynienia i akurat w moim przypadku obie wylatują z kręgu moich zainteresowań. Człowiek całe życie stara się polepszać swoją sytuację, robi karierę, zarabia na godne życie - wszystkie te rzeczy są na szczęście w obecnych czasach dla nas osiągalne, ale znalezienie kobiety na odpowiednim poziomie graniczy z cudem.

#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 6
Anonim (nie OP): Ale jak to? Przecież dziś na wykopie pod wpisem 32-letniej mirabelki można było przeczytać masę komentarzy od facetów że zarobki nie są ważne tylko młodość i uroda. Zaradność i dobre zarobki u kobiet to wręcz czerwona flaga, bo podobno jest się wtedy władczą i męską z automatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): > Ale jak to? Przecież dziś na wykopie pod wpisem 32-letniej mirabelki można było przeczytać masę komentarzy od facetów że zarobki nie są ważne tylko młodość i uroda. Zaradność i dobre zarobki u kobiet to wręcz czerwona flaga, bo podobno jest się wtedy władczą i męską z automatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaradność i dobre zarobki nie są u mnie czerwoną flagą, a
  • Odpowiedz