Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zapytam z anonimowych, bo byście mnie zjedli z prawdziwego konta i bym do końca mirkowania miałbym u was przerąbane za takie głupie pytania xdd

Generalnie dopiero zaczynam swoją przygodę z perfumami i zauważyłem, że są perfumy idealne na lato, oraz na zimę. Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak to dokładnie działa?
+ Zapach perfum idealnych na lato, najlepiej czuć gdy jest gorąco? a zapach na zime, najlepiej czuć, kiedy jest zimno?
- Bo jeśli tak to troche dziwnie by u mnie wyglądało. W lecie zawsze jestem w klimatyzowanym pomieszczeniu, a jak jest zima, to w ciepłym miejscu.

Ja jestem chyba jakiś głupi, ale niech mi to ktoś na spokojnie wytłumaczy jak to jest.
Może tu nie chodzi o temperature, tylko o sam zapach, który pasuje na daną pore roku? Chociaz czytałem tutaj:
https://wykop.pl/wpis/61358007/perfumy-150perfum-411-150-giorgio-armani-emporio-a
'' Oprócz zimy i jakichś klubów czy dyskotek nie wyobrażam sobie zastosowania dla SWY. Mdły, słodki, gęsty, ciężki aroma ''
Jeśli taka perfuma nadaje się tylko w zimniejszej temperaturze, a ja w zimie siedze w cieplych pomieszczeniach, to chyba nie jest dobrym pomyslem, aby się nim psikać?

Błagam niech mnie ktoś sprostuje
#perfumy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zapytam z anonimowych, bo byście mnie zjedli ...

źródło: 762c3e16-44d3-42db-bed4-40143f808fac_i-giorgio-armani-emporio-stronger-with-you-intensely-woda-perfumowana-100-ml

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak to dokładnie działa?

@mirko_anonim: Kiedyś zapytałem kolegę, jakiego używa zapachu, a potem czy to zapach taki na lato, czy na zimę, a on się zaśmiał i powiedział, że skoro coś ładnie pachnie, to chyba cały rok, nie? Ale wytłumaczyłem mu o co mi chodziło i bardzo mu się spodobała moja odpowiedź więc Ci napiszę tak jak to wtedy powiedziałem.
Wyobraź sobie, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Młody to specjalista jest i dobrze godo. Wszystko zgodnie z teorią. Ale. Ten biznes nie samą teorią stoi, więc można trochę pokombinować. Ostatecznie to od Ciebie zależy, po jakie perfumy sięgniesz i dlaczego. Nikt nie sprawdza, czy zimą nosimy cięższe, słodsze zapachy, a latem - świeżaki. Totalna dowolność. Jeśli zauważysz, że latem nie służą Ci słodziaki, mocne kadzidła, oudowe potworki, to zostawisz je na inną porę. Jednocześnie, gdyby okazało
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:wazniejsze od samego zapachu jest to motto: the scent is to be discovered, not announced czyli zapach ma być odkryty, a nie ogłoszony.
Nie piskaj na siebie pół butelki jak to wielu ka zwyczaju.
A co do pytania to lekkie orzeźwiające nuty to lato a cięższe, korzenne zapachy to zima.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chodzi raczej o to, że na lato kupuje się lekkie i świeże zapachy, które nie przytłaczają ludzi wokół, na zimę zaś możesz stosować trochę cięższe nuty, podobno perfumy utrzymują najlepiej zapach na skórze tłustej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz