Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czytam posty programistów 15k, którzy pracują zdalnie i narzekają na brak powodzenia na rynku matrymonialnym. Zastanawia mnie czy czasami ten brak szczęścia na tym polu zostaje spowodowany tym, że część potencjalnych partnerek się wycofuje z powodu - zbyt dużych progów?

Niby im lepszy poziom się reprezentuje, więc zarabia więcej i ma się lepsze wykształcenie, tym powinno być łatwiej, a reszta to dopasowanie charakterów. Z drugiej strony jest mniej ludzi, którzy mają wysokie zarobki i dobrą pracę. Też co innego jak się ktoś poznał na takim samym poziomie, czyli w latach szkolnych, a mając ponad 20 lat w jakiś sposób rysującą się pozycję życiową. Ostatnio na linkedinie czytałem post jakiegoś przedsiębiorcy, że znajomi się rzekomo wykruszyli po jego sukcesie z powodu różnic.

Jako osoba dobrze zarabiajaca o dobrym zawodzie łatwiej jest jak się trochę rzeczy ukryje czy jak się pokaże dostępne karty z powodu konkurencji na rynku? A może to tylko kwestia charakteru? Inaczej na to patrząc, to przecież toksycy też są w związkach, mimo gorszych perspektyw.

Jak to wygląda?
#pytanie #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Fakt, programista 15k nie dla biednej baby. Nawet kiedyś tu jakiś programista anonimowo napisał, że ma bardzo dobrą dziewczynę, która nie leci na kasę, ale nie chce z nią dalej być, bo ona ma mało prestiżową pracę, mało zarabia, a jego koledzy mają żony lekarki i prawniczki i do niego w sumie jego "biedna" kobieta nie pasuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie czy czasami ten brak szczęścia na tym polu zostaje spowodowany tym, że część potencjalnych partnerek się wycofuje z powodu - zbyt dużych progów?

@mirko_anonim: aby dowiedzieć sie czemu programiści 15k mają problemy z kobietami trzeba zastanowic sie nad powodami dlaczego w ogóle udało im sie zostać programistami oraz co wiąże się z byciem programistą:

- programiści najczęściej za młodu byli wycofani z zycia społecznego z różnych powodów(brzydki wygląd lub brak
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: no ta, ale lekarze zaczynają najlepiej zarabiać w okolicach 40stki, a wtedy się raczej nie szuka związków. no i te 20 lat pracy przygotowuje "mentalnie" na bycie bogatym, podczas gdy programista w wieku 25lat może już zarabiać ponad 10k, a jeszcze przed chwilą żywił się zupkami chińskimi w akademiku.
  • Odpowiedz
@czescmampytanie:

brzydki wygląd => brak/gorsze umiejętności społecznych

Zakładasz że programiści to ludzie częściowo autystyczni a to samo można powiedzieć o wszelkich profesjach razem z lekarzem prawnikiem inżynierem i wszystkimi zawodami STEM wymagających wysokich zdolności
  • Odpowiedz

@navaare: nigdzie nie powiedziałem że nie.

Zakładasz że programiści to ludzie częściowo autystyczni a to samo można powiedzieć o wszelkich profesjach razem z lekarzem prawnikiem inżynierem i wszystkimi zawodami STEM wymagających wysokich zdolności
  • Odpowiedz

@navaare: nigdzie nie powiedziałem że nie.

Totalnym bullshitem jest uzależnienie posiadania dziewczyny od ilości dziewczyn wkoło w ciągu
  • Odpowiedz