Wpis z mikrobloga

• 0
@WykopanyDzon: Właśnie tam jest płyn ale z tego co wiem, to właściciel wczoraj odpowietrzal zbiornik, plus w bagażniku 5l butelka borygo.
Auto mogę kupić za małe pieniądze
  • Odpowiedz
@agareas: to odpuść, chyba że to ma być driftowóz na dobicie
jak już jest syf w oleju to upg łatwo sprawdzisz, nagrzej silnik i pomacaj węże przy chłodnicy, jak będą twarde jak kamień to podziękuj za przejażdżkę i szukaj innego auta
  • Odpowiedz
  • 0
@lgbtagdrtv: No nie wiem, w każdym razie auto się grzeje a właściciel bez powodu by nie wymieniał płynu chłodzącego tak o dzień przed sprzedażą.
Wyszły inne usterki, sprężyna w dwóch częściach, a reszta sprężyn zgnite, amory wystukane, stukanie przy skręcaniu, a lekko nadgnite progi (lekko jak na E39) tylko mnie zniechęciły o odpuściłem. Ale fajne, żwawe auto
  • Odpowiedz
@agareas: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem: dopiero kupiłeś ten samochód i już się zdążył przegrzać? Jeśli nie płyn chłodniczy nie miesza się z olejem i nie trafia do cylindra i silnik się jeszcze nie zatarł od przegrzania to naprawa powinna się zacząć od diagnostyki układu chłodzenia: 1. Odpowietrzyć, szukać wycieków 2. sprawdzić termostat i pompę wody (która tu jest raczej sprawna). Wskazówka od temperatury wchodzi na czerwone pole przy 125
  • Odpowiedz
  • 0
@lgbtagdrtv: Ja ten samochód miałem kupić, ale go po prostu na jeden wieczór do siebie wziąłem a rano miałem dać znać czy biorę.
Przejechałem z 15 km i się zagrzal na maxa do czerwonego pola plus kontrolka, że za wysoka temp. płynu chłodniczego.
Nie byłem w stanie zobaczyć czy płyn się z olejem nie miesza, bo płyn był dzień przed tym wymieniany przez właściciela (niby profilaktycznie).

Generalnie fitry były na pewno kilka lat nieruszone, plus pod maską znalazłem gniazdo os, wydaje mi się że auto stało długi czas.
Do wymiany był rozrząd, oleje i filtry (standard) ale też opony, radio, zegary (nawet przebiegu nie wyświetlały), progi do zrobienia z tyłu, pompka spryskiwaczy, szyba pasażera z tyłu plus boczek cały, nie działał klakson i się okazało że poduszkę powietrzną
  • Odpowiedz
@agareas: Ile za takie cudo właściciel sobie życzył? Jakby było tanio to sam bym kupił bo szukam takiego 2,8 nawet do remontu. Trudno o e39 w stanie nieagonalnym i z 2,8 poniżej 10k pln.
  • Odpowiedz