Aktywne Wpisy

panthererose +6
Dzisiaj byłam pierwszy dzień w nowej pracy, oczywiście dzień zapoznawczy nie tylko z obowiązkami, ale również z współpracownikami. Wdałam się w rozmowę z dziewczyną starszą ode mnie o 2 lata na temat związków i ogólnie relacji. Powiedziała mi, że zerwali z chłopakiem w kwietniu po 5 latach związku i wspólnego mieszkania u niego. Chciałam wyjść na empatyczną, dlatego zapytałam się jak daje sobie radę i czy jakoś udało jej się zapomnieć. Dziewczyna

Rimbolo +1
Różowe planujecie kiedyś pokazać swoje zgrabne dupsko na wykopie?

Zagrzał się wczoraj na czerwone pole aż, ale potem jechałem dwa razy i wskazówka temp
pionowo była a w oleju to co widać.
UPG? Droga naprawa ewentualna?
#mechanikasamochodowa
#samochody
źródło: IMG-20230801-WA0002
Pobierzpopatrz lepiej w zbiorniczek wyrownawczy
Auto mogę kupić za małe pieniądze
jak już jest syf w oleju to upg łatwo sprawdzisz, nagrzej silnik i pomacaj węże przy chłodnicy, jak będą twarde jak kamień to podziękuj za przejażdżkę i szukaj innego auta
Wyszły inne usterki, sprężyna w dwóch częściach, a reszta sprężyn zgnite, amory wystukane, stukanie przy skręcaniu, a lekko nadgnite progi (lekko jak na E39) tylko mnie zniechęciły o odpuściłem. Ale fajne, żwawe auto
Przejechałem z 15 km i się zagrzal na maxa do czerwonego pola plus kontrolka, że za wysoka temp. płynu chłodniczego.
Nie byłem w stanie zobaczyć czy płyn się z olejem nie miesza, bo płyn był dzień przed tym wymieniany przez właściciela (niby profilaktycznie).
Generalnie fitry były na pewno kilka lat nieruszone, plus pod maską znalazłem gniazdo os, wydaje mi się że auto stało długi czas.
Do wymiany był rozrząd, oleje i filtry (standard) ale też opony, radio, zegary (nawet przebiegu nie wyświetlały), progi do zrobienia z tyłu, pompka spryskiwaczy, szyba pasażera z tyłu plus boczek cały, nie działał klakson i się okazało że poduszkę powietrzną