Wpis z mikrobloga

że ćwiczę zazwyczaj na tych samych ciężarach (kg) bo wiem, że gdy zrobię więcej powtórzeń to i tak w końcu będą dla mnie wtedy za ciężkie i się zmęczę xD

@mirko_anonim: nie jestem ekspertem ale kiedyś ćwiczyłem w miarę regularnie i zawsze co trening brałem więcej, to chyba o to chodzi w trenowaniu żeby podnosić więcej xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niestety tak się często kończy amatorskie trenowanie przy zerowych predyspozycjach. Jeśli serio nie jesteś predysponowany do sportu, bydowania sylwetki itp. to aby były widoczne efekty potrzebny jest staranny plan, ścisła dieta i praktycznie ustawienie sobie pod to życia. Nie ma predyspozycji do efektów, to i wysiłek włożony w ich osiągnięcie musi byc ogromny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: książkę sakera przeczytaj. Jest za darmo, legalnie w pdfie online. on sam zachęca do ściągania jej.
Saker-Fundamenty-Treningu-Silowego_Michal-Sakowski.pdf

Możesz robić podstawowe błędy. I jeżeli chcesz, żeby ciało rosło, to musisz dać mu bodziec. Mniej lub bardziej regularnie zwiększać ciężary (do sensownego pułapu). Bo nie chodzi tu o zmęczenie się, tylko, żeby twojemu organizmowi było coraz ciężej.
  • Odpowiedz
Po treningu piję białko jak przykazano, bo nie ma szans dostarczyć tyle białka w ciągu dnia

@mirko_anonim: nie będę się kłócił o suplementowanie białka, dla mnie to głupota. Jak najbardziej z jedzenia jesteś w stanie to dostarczyć, 1 kostka twarogu dziennie to 40-50g białka.
Idąc dalej.
Sam trening nie wystarczy to dużo zależy od diety, redukcja masa, masa, redukcja, od samych ćwiczeń i trzymania diety można dokonać rekompozycji ale to ten sam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @kozikiewiecz to jest to o czym zapominaja napinacze z tagu mirkokoksy. Jestem kolesiem, który przez cała edukację szkolną był najsłabszy fizycznie nie tyle w swoim roczniku co praktycznie w całej szkole (bedac w gimnazjum w 3 klasie bylem slabszy fizycznie od gosci z 1 klasy gumnazjum) predyspozycje do sportu budowy masy zerowe. Po 3 latach na silce, kombinowaniu z dietami trenerami planami treningowymi pocyznilem jak na siebie
  • Odpowiedz