Wpis z mikrobloga

• 5
@mirko_anonim idź do detektywa - jak wiesz kiedy i gdzie się spotkają niech to uwieczni, będziesz miał spokój co do charakteru spotkania i materiał dowodowy w razie czego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: powiedz, że za tydzień wychodzisz z koleżanką z pracy na kolację w sobotę wieczorem, jak nie będzie miała nic przeciwko to serio...szukaj tej "koleżanki"...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jestem kobietą i radzę Ci jedno: bardzo stanowcze sprzeciwienie się pisaniu i spotkaniu, ale to dosłownie tak: wybieraj- albo natychmiastowe zerwanie kontaktu z tym typem i zachowywanie się jak lojalna żona albo piszesz/ idziesz na spotkanie, a ja w tym samym momencie idę do adwokata pisać wniosek o rozwód z Twojej winy. I nie ugiąć się nawet na milimetr.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Albo jeszcze inna strategię możesz przyjąć, może nawet bardziej skuteczną. Kiedy żona wróci z pracy oświadcz jej spokojnym, stonowanym ale pewnym siebie głosem, że nie wiedziałeś, że jednostronnie wprowadziła w Waszym związku nowe zasady- brak konieczności dochowywania lojalności i wierności, ale Ty się w sumie z tego cieszysz, bo też masz ochotę odnowić stare znajomości i zapoznać nowe. Dziękujesz jej, że ona pierwsza zdjęła z Ciebie obowiązek dochowywania wierności.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Echo225 masz jakieś doświadczenie w tym temacie? znajomi?
też mnie to skłania w tym kierunku co piszesz, ale jak mam jej to powiedzieć? czytałem Twoje konwersacje? przecież to też jest brak zaufania z mojej strony, ja pieprze, nie wiem co mam robić

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
myślałem nad tym, ale tak od pierwszego spotkania? wolałbym żeby tych spotkań było więcej, może coś z nich wyniknie, ale nie wiem czy emocjonalnie dam radę to ukrywać, ciężko mi w ogóle funkcjonować

@mirko_anonim: aha okej xD brak słów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja myślę, że baitujesz..jaki problem zapytać czemu usunęła konwersację i z nim flirtowała? Przecież przeczytanie messengera to mniejsza zbrodnia niż flirtowanie z obcym chłopem. Powiedz, że wiesz o wszystkim i że jesli chce to możecie się rozstać skoro potrzebuje tego bo innego sposobu nie ma. Pewnie się zgodzi więc lepiej wprost niż cierpieć jak nie baitujesz. Nie bądź p---a, to ty masz wygrać a nie ona...dlatego szuka bolca bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może twoja żona potrzebuje atencji i ekscytacji i dlatego flirtuje z typem i idzie z nim na kawe. Możliwe że póki co jeszcze nic nie ma w planach i nawet nic się nie wydarzy, ale ktow ie jak się to skończy. na twoim miejscu jasno bym powiedziała, że się obawiasz i nie chcesz, żeby spotkała się z kolesiem, z którym nie ma kontaktu od kilkunastu lat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: "W rozmowach dało się wyczuć zapach flirtu"

To jeszcze nie oznacza, że chce ci rogi doprawić, to w sumie starzy znajomi. Jak zmieni hasło do messengera albo będzie ogarniać kolejne spotkanie to wtedy wal grubo. Na razie bym nie panikował.
  • Odpowiedz
ja w tym samym momencie idę do adwokata pisać wniosek o rozwód z Twojej winy.

@Echo225: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wy tak naprawdę myślicie, że sąd szasta tymi rozwodami na prawo i lewo?
choćby się ona z tym typem umawiała na spotkania w knajpie co tydzień to nie ma żadnych szans na rozwód z jej winy,
jeżeli typ nie mając dowodów zdrady sam przestanie z nią
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: Tu nie chodzi tyle o sam rozwód, co o pokazanie powagi sytuacji. A wniosek sobie może napisać, a nawet i złożyć, a potem wycofać albo po prostu sąd nie uwzględni.
  • Odpowiedz