✨️ Obserwuj #mirkoanonim Tag #nieruchomosci jestem totalnie załamany. Mieszkam w Warszawie od 2016 roku, po roku najmu zdecydowałem się się na zakup czegoś w granicy 56mkw, 3 małe pokoje. Interesujące mnie fajne lokalizację były w cenach 448-550k zł plus miejsce w garażu 25k. Oczywiście jak to ja, zacząłem czytać, zagłębiać się w temat i dołączyłem do grona spadkowiczów, w tym czasie siedziałem na najmie, na 3 piętrze bez windy,w starym bloku. Gdzie co rano z sąsiadami witaliśmy się odgłosem pierdów i spuszczanych kloców w kiblu. Dziś w tych lokalizacjach mogę sobie mieszkanie co najwyżej wynająć. Ostatnio widziałem 2 lokale w budynkach które oglądałem w okolicach 55mkw wystawione jeden za 899k, drugi za 1050k XD miejsce obligatoryjne 40k. Gdzie zarabiam to co w 17 plus 35% może. Jeżeli jest grupa osób która gotowa byłaby pozwać doradców, spadkowiczów z tagu jestem chętny.
@mirko_anonim: ja mieszkałem w warszawie całe życie i się wyniosłem do miasta na drugim końcu kraju ;) też od kilku lat śledziłem rynek nieruchomości ale jednak głową muru nie przebiję, a poza warszawą też jest życie.
warszawa to jest w tej chwili chory wyścig szczurów(patrząc przez pryzmat nieruchomości), miasto przyciągające ludzi najgorszego sortu, ja się z tego po prostu wypisuję
kawalerka 30m2 bliźniacza do tej z której się wyniosłem? stała
✨️ Autor wpisu (OP): Świetna rada wujku. Poproszę mojego pracodawcę i klientów żeby się przenieśli do Siedlec. Kupić mieszkanie 100km od Warszawy w 2023 roku, w cenie za jaką 6 lat wcześniej kupiłbyś takie w Warszawie, 100m od stacji metra...
@mirko_anonim: ale co z tego że 6 lat temu....życie przeszłością nic ci nie da ¯\(ツ)/¯ tak samo mogłeś 6 lat tamu kupić bitcoina i przejść na emeryturę ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim: pozwiedzaj trochę kraju, zobacz jak się żyje w różnych miastach. wyjdź ze strefy komfortu. ja nie wierzyłem że poza warszawą/wrocławiem/krakowem da się w ogóle żyć, a żyje mi się nawet lepiej niż w warszawie ¯\(ツ)/¯
✨️ Autor wpisu (OP): Świetna rada wujku. Poproszę mojego pracodawcę i klientów żeby się przenieśli do Siedlec. Kupić mieszkanie 100km od Warszawy w 2023 roku, w cenie za jaką 6 lat wcześniej kupiłbyś takie w Warszawie, 100m od stacji metra...
@mirko_anonim: pracuj nad tym żeby się uniezależnić od tego pracodawcy, praca zdalna te sprawy, nie zdarzy się to z dnia na dzień, ale pewnie dasz radę. ja też odkładałem przeprowadzke
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Tag #nieruchomosci jestem totalnie załamany. Mieszkam w Warszawie od 2016 roku, po roku najmu zdecydowałem się się na zakup czegoś w granicy 56mkw, 3 małe pokoje. Interesujące mnie fajne lokalizację były w cenach 448-550k zł plus miejsce w garażu 25k. Oczywiście jak to ja, zacząłem czytać, zagłębiać się w temat i dołączyłem do grona spadkowiczów, w tym czasie siedziałem na najmie, na 3 piętrze bez windy,w starym bloku. Gdzie co rano z sąsiadami witaliśmy się odgłosem pierdów i spuszczanych kloców w kiblu. Dziś w tych lokalizacjach mogę sobie mieszkanie co najwyżej wynająć. Ostatnio widziałem 2 lokale w budynkach które oglądałem w okolicach 55mkw wystawione jeden za 899k, drugi za 1050k XD miejsce obligatoryjne 40k. Gdzie zarabiam to co w 17 plus 35% może. Jeżeli jest grupa osób która gotowa byłaby pozwać doradców, spadkowiczów z tagu jestem chętny.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
warszawa to jest w tej chwili chory wyścig szczurów(patrząc przez pryzmat nieruchomości), miasto przyciągające ludzi najgorszego sortu, ja się z tego po prostu wypisuję
kawalerka 30m2 bliźniacza do tej z której się wyniosłem? stała
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: pracuj nad tym żeby się uniezależnić od tego pracodawcy, praca zdalna te sprawy, nie zdarzy się to z dnia na dzień, ale pewnie dasz radę. ja też odkładałem przeprowadzke
@villager: Zwiedziłem całą Polskę. Największe miasta po prostu miażdżą standardem życia te mniejsze. Nawet nie ma co porównywać.
Wybierać to sobie można między np. Krakowem a Poznaniem, a nie Krakowem a jakimś paskudnym zadupiem.
@mirko_anonim: No cóż. W 2017 można było brać coś np. koło metra Trocka za 8500 PLN/m^2. dziś 15k za m^2.
Pociesz się natomiast, że nikt nie jest jasnowidzem.