Aktywne Wpisy

dawid-hopek +2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#nk #grono #nostalgia #kiedystobylo #wspomnienia
źródło: 20100720172122_2
Pobierz@yupitr: Wymagało zaproszeń, dlatego dzisiaj wiele osób nie pamięta, że to w ogóle istniało.
@yupitr: NK powstałą 3 lata po Gronie i w rok przebiła go w ilości użytkowników. Ja korzystałem z for internetowych od końca lat 90, a o Grono nigdy nie słyszałem. Dowiedziałem się o nim jak gdzieś narzekali, że zamknięto tę stronę.
@yupitr: grono zostało zabite przez Facebooka, ludzie z okolic warszawy nie przenosili się z grono na NK, a to był trzon użytkowników grona
@malinq: Śmiem twierdzić, że to jednak NK. Kiedy Grono ogłosiło w 2009 roku, że serwis ledwo zipie to FB w Polsce był praktycznie nieznany, a NK miał szczyt popularności. Gdyby to było 3-4 lata później to ok.
@lycaon_pictus: dla użytkowników NK może był nieznany, ja teraz z ciekawości sprawdziłem i mam pierwszą profilówkę na fb od 09.2009, więc konto pewnie jeszcze wcześniej, a jak tam wbiłem to już było mnóstwo (~100)
Ale "elitarni" użytkownicy Grona na 100% znali, mimo pokrycia się w czasie totalnego spadku popularności z wzrostem popularności NK ( ͡° ͜ʖ ͡°)
FB wtedy ogólnie w Polsce był mało znany, nie, że wśród userów konkretnych serwisów.
@lycaon_pictus: chodzi o wysyłanie zaproszeń do listy znajomych. Jak zacząłem korzystać z fb w 2009 to już pierwszego dnia zaprosiłem ze 100 znajomych osób ze szkoły (które już były na fb). A przeszedłem do fb dlatego, że ludzie na gronie udzielali się co raz rzadziej.
@lycaon_pictus: fb
Ogólnie grono było bardzo fajne, miało jakościowe grupy tematyczne.
To przypadkiem nie była głównie strona dla warszawiaków? Coś tak kojarzę xx