Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +153

vieniasn +47
dziś to tyle awantur mam w bloku że bez słuchawek z anc mózg mnie już bolał od krzyków w językach których nie rozumiem
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: 23ewrwer324wer
Pobierz@janekhe: Lol, apki mobilne klepię.
jakie apki klepiesz?
Różne i różniaste, ale większość roboty to obsługa crudów.
@lycaon_pictus: jakim ujem? Nigdy niczego nie parsowałeś, nie pisałeś skryptów pracujących na plikach czy nawet głupich filtrów do logów czy przeszukiwania treści plików? Ciężko mi uwierzyć, że da się efektywnie i sensownie pracować przez więcej niż miesiąc i nigdy nie użyć regexpa, choćby w prostej formie
@Wap30: Gdzie ja niby na Androidzie czy iOSie miałbym przeszukiwać treść plików? Parsowanie? Czy my mamy 2000 rok? Filtry do logów? Nigdy nie było potrzeby filtrowania, api androida, fluttera itp już sam to robi. Tu naprawdę nie ma gdzie tego użyć i ja nawet o tym nie myślę.
Owszem, mamy nawet swoje wewnętrzne biblioteki, tam gdzie są do mobilek nigdzie nie ma regexów, ale może spytałbyś ludzi, którzy u mnie robią przy usługach, bazie danych, może oni używają.
@lycaon_pictus: o panie "lol", toś dowalił
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Embedded_Linux_distributions
zgadnij jaki system tam znajdziesz
Chyba się powoli wszystko wyjaśnia ;)
@janekhe: ja nawet do cssów używam jak szukam klas
źródło: 65e
Pobierz@random_acc_vikop: Dokładnie to mam na myśli. Ja się domyślam, że gdzieś w tle mogą być, ale ja ich przy pracy nie używam. Na studiach takie rzeczy pisałem, tylko po to, żeby teraz stansardowe narzędzia robiły za mnie różne drobiazgi.
@lycaon_pictus: nie pracuje w it, nawet nie pracuje z kompami, a swego czasu wyrażeń regularnych używałem bardzo często.
Dziwny jesteś.