Wpis z mikrobloga

@michalpoprostu: pij dużo wody, to podstawa przy odchudzaniu. No i nie katuj się za mocno, przy takiej wadze to nawet jakbys jadł normalnie z głową beż wyliczeń powinieneś zlecieć sporo.
Druga sprawa rób pomiary centymetrem, waga to taki słaby wyznacznik, wystarczy że mniej wypijesz albo jest gorącą i różnice mogą być do 2kg.
  • Odpowiedz
@michalpoprostu Mnie zastanawia serio, jak ludzie potrafią tak przytyć. Nie mam nic do Ciebie, życzę powodzenia w zbijaniu wagi i szacun za to, że zależy Ci na zdrowiu. Ja od małego mam problem z tym, że jestem mega chudy. Nie potrafię zjeść czasem 2000kcl dziennie, a nie odmawiam sobie czasem czipsów i coli... waga stoi w miejscu. Zastanawia mnie też to, czy odczuwasz np po zjedzeniu takiej ilości cukru np jakieś
  • Odpowiedz
@michalpoprostu: dobra wiadomość jest taka że z 2kg tej przybranej wagi to glikogen i inne magazyny wody, która zejdzie błyskawicznie w ciągu kilku dni na deficycie. To tak informacyjnie jeśli jeszcze nie zauważyłeś jak to działa.
Także wracaj na deficyt i miej tego świadomość w pierwszych 3-4 dniach, proste odjęcie przybliżonej przybranej wody z nowej wagi pomaga się mniej dołować i przez te dni przebrnąć
  • Odpowiedz
@Von_Kaevum: poziom odczuwalnego głodu jest głównie uwarunkowany w genetyce i w przykładzie jaki dostaliśmy od rodziców, pomijając choroby oczywiście
Do tego dochodzą też rzeczy jak wyrobione zajadanie stresu/nudów, albo choroby psychiczne jak u opa + skutki uboczne leków. Np. na antydepresantach przybiera się ogromne ilości kilogramów w ciągu miesiąca-dwóch. Także się ciesz że jesteś po drugiej stronie
  • Odpowiedz
@michalpoprostu: Jak juz musisz pic cole to chociaz kupuj zero, mocno ratuje. Najwazniejsze ze juz zobaczyles ze mozna schudnac i ze Ci sie uda. Widzisz ile juz kg zlecialo wiec przeciez bez problemu mozesz to powtorzyc, bo niby czemu nie? Ruszaj sie duzo, spacerki i wroc do diety i bedzie lux
  • Odpowiedz
@michalpoprostu dasz radę byku, staraj się przemycić aktywność jeśli się da, może możesz gdzieś w czasie dnia dalej zaparkować? Więcej sie przejść? Kroki to małe ale potężne narzędzie. Ile kcal aktualnie jesz?
  • Odpowiedz
@DywanTv: Pociągiem dojeżdżam i pieszo idę 10 minut.
Na śniadanie jem jajecznicę z 3/4 jajek, bez chleba i dodatków. W pracy jogurt owocowy 700ml+3/4 banany+woda. Na kolację dwie kanapki z sałatą, pomidorem, cebulą, rzodkiewką, szczypiorem+czasami żółty ser bądź wędlina jakaś. Kanapki na kolację to czasami z twarożkiem i jakimiś dodatkami.
  • Odpowiedz