Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +209
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

bury256 +285
Biorę kredyt na budowę domu 464.000 zł reszta z życiowych oszczędności i sprzedaży mieszkania.
Kwota jaka mi brakuje to wspomniane 464k, czyli mniej więcej tyle, ile Za Darmo dostali kombinatorzy od głupiego państwa z moich pieniędzy.
Różnica między mną czyli ciężko pracującego człowieka, a nimi jest taka, że:
Oni nie będą oddawać tych pieniędzy tylko ja i wy będziemy im to spłacać
A ja będę musiał oddać bankowi 1.068.538 zl
Czyli jak ładnie mi bank napisał za
Kwota jaka mi brakuje to wspomniane 464k, czyli mniej więcej tyle, ile Za Darmo dostali kombinatorzy od głupiego państwa z moich pieniędzy.
Różnica między mną czyli ciężko pracującego człowieka, a nimi jest taka, że:
Oni nie będą oddawać tych pieniędzy tylko ja i wy będziemy im to spłacać
A ja będę musiał oddać bankowi 1.068.538 zl
Czyli jak ładnie mi bank napisał za
źródło: temp_file1450554339757712525
Pobierz

Zalety:
- Jazda jednym pedałem złoto, przyspieszenie instant, mocna rekuperacja która powoduje że nie szkoda przyspieszać zeby zaraz zwalniać
- Grzanie i chłodzenie na postoju
- Oprogramowanie,
- Dobre rozpoznawanie głosu, mowię "prowadź do XYZ" i zawsze dobrze wybiera. Używam też do przeglądarki internetowej jak coś chce sprawdzić, czy tez do wpisywania promptów do chataGPT
- Masa fajerwerków, typu pierdzaca poduszka, pokazy świateł, gry itp znowu poczułem sie jak dziecko
- Autopilot, świetne i pewne trzymanie się pasa ruchu
- Systemy bezpieczeństwa, gdy sie zagapię zawsze mi zapyka że auto przedemną np hamuje a ja tego nie zauwazyłem itp
- Profile kierowcy, zapisuje nawet kierunki nawiewów, dzięki czemu mozna sobie ustawić specjalny profil który wieje na twarz jak wsiadam do gorącego auta
- Aktualizacje, ciągle czuje dreszczyk emocji co dojdzie ciekawego
- Pakowność, dziura pod podłogą w bagażniku i pod maską robi robotę
- Frajda, odrazu pojawia się banan na twarzy
Wady:
- Fotele skóropodobne, no nie oddycha toto. Jak sie wsiada do schłodzonego auta to nie przeszkadza ale jak niespodziewanie trzeba ruszyć autem które stało na słońcu to jest nieciekawie
- Tesla vision, mam jeden z pierwszych aut bez czujników parkowania i rozwiazanie na kamerach jeszcze nie dorównuje czujnikom ale jest coraz lepiej jak z wycierczkami i automatycznymi światłami które kiedyś słabo działały a teraz jest naprawdę dość dobrze
Jak ktoś musi robić bardzo często ponad 300km dziennie albo mieszka w bloku bez własnego parkingu to tylku mu współczuje bo auto w takim wypadklu słabo się nadaje. Ale pozostali których stać moga smiało brać i jeździć, ja brałem w ciemno.
Jesli was przekonałem to tutah są dostępne auta od ręki, czesto z rabatami:
Auta dostepne
A to mój reflink
zamawiajac auto przez te linki macie 2tys dodatkowego rabatu, czy tam $500 albo 500 EUR
Jak macie pytanie walcie śmiało. Auto mam od poczatku podpięte do Teslafi wiec każdy parametr mam monitorowany. Z ciekawostek to do 10tys km pojemność baterii mi wzrosła i można było przejechac 10km wiecej niż jak było nowe.
#tesla #autaelektryczne #motoryzacja
Korzystając z okazji przypominam o moim kalkulatorze wynagrodzeń #jakipit który ciągle jest aktualizowany zgodnie z najnowszymi zmianami w prawie podatkowym i stawkami ZUS
https://jakipit.pl/
Oraz dziękuję wszystkim 150 osobom ktore skorzystały z mojego linku do Infaktu
@zibizz1: to chyba jedna z rzeczy, która oprócz ekranu dotykowego najbardziej odstrasza przed zakupem tesli. Pseudoskóra bez wentylacji, której nie da się zastąpić jakąś normalną tkaniną czy też alcantarą. A szkoda.
To jeszcze nie problem z FSD ale muszą być jeszcze przepisy do tego
To akurat dobry pomysł
Masz jakiś problem z głową? Nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne
No zobacz, wszyscy tu to wiedzą już chyba xD
Jak kupił performance to nie zależało mu na tym, żeby była tania.
Wiesz może jak wygląda sprawa upgradu jak wykupisz rozszerzonego autopilota do full (bo póki co pełny nie daje żadnych korzyści). Trzeba płacić całość czy tylko dopłacić różnicę?