Wpis z mikrobloga

#wykop #wykopefekt
Wnoszę oficjalną prośbę do @wykop o wprowadzenie czasowej #czarnolisto
Powodem, który mnie do tego skłonił jest spam, jaki pojawił się na tagu #krakow i #wypadek który praktycznie uniemożliwia dostrzeżenie innych powiadomień z innymi tagami. Nie było mnie na wykopie od wczoraj wieczorem do dziś rano i co widzę? 140 powiadomień na tagach, wszystko zawalone spamem o wypadku. Jak mam w tym stogu siana odnaleźć coś, co mnie naprawdę interesuje? Dla porównania, obserwuję generalnie mało tagów, mało uczęszczanych, co dostarcza mi maksymalnie kilkanaście powiadomień w ciągu dnia.
Tutaj dobrym rozwiązaniem, w miarę łatwym do wprowadzenia byłaby wspomniana czasowa czarna lista. Wrzucamy sobie dany tag przykładowo na 48h na czarną listę, przeczekujemy najgorszy spam a po tym czasie tag sam się usunie z czarnej listy.
Drogi użytkowniku portalu, jeśli popierasz moją petycję to zarzuć plusikiem, możemy tak okazać naszą wolę jako społeczność.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WesolyPonurnik: właśnie o tym myślałem dzisiaj rano jak wbiłem na wykop. Mega wkurzające bo nie chce mi się czytać wysrywów ludzi bez życia, którzy komentują gównowartą społecznie sytuacje. Tak samo jak było z openerem
  • Odpowiedz