Wpis z mikrobloga

• 2
Może będzie tak jak teraz, czyli formalnie brak koalicji, ale w najważniejszych dla PiSu ustawach dziwnym trafem głosują zgodnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Albo PiS ukradnie konfie narodowych posłów i będzie miało samodzielną większość.

@hehe_: Dziwnym trafem to lewica i po głosują w tych najważniejszych ustawach jak pis, ewentualnie ich posłowie nie przychodzą na istotne głosowania, co do podkradania posłów to też jak na razie tylko
  • Odpowiedz
To wasze ogarnianie polityki polega na tym, że nie wyobrażacie sobie nikogo innego u władzy jak PO i PiS?

@kulass: To jest jeden z większych chochołów, który notorycznie przewija się w narracji konfederatów: od kiedy to, że ludzie nie chcą zamordystycznej, populistycznej i nacjonalistycznej partii ma oznaczać, że nie wyobrażamy sobie nikogo poza PO czy PiS?

Gdyby realne szanse na zwycięstwo miał Hołownia, PSL, SLD czy Nowoczesna, to nikt naprawdę niemiałby z tym problemów. Na Szymku warto się zatrzymać, bo gdyby nie jego ego i totalnie błędne decyzje polityczne, to na spokojnie mógłby walczyć o pierwsze miejsce na podium w tych wyborach. To nie establishment czy media zniszczyły Hołownie, tylko on sam
  • Odpowiedz
wow ilu ekspertów w tym temacie, jacy wojownicy pewni swojego, prawdziwe alfa bestie ktore po wyborach znowu beda wyruchane na jedno z dwoch bo boja sie dac szanse i glos na trzecie
  • Odpowiedz
@yupitr: U mnie cały czas zakład otwarty. Jeżeli Konfederacja wejdzie w koalicje z PiS-em - usuwam konto. Dużo osób jest pewnych tej koalicji, ale jakoś się założyć o to nie chcą, może ty? Może ktoś? ( )

@kleopatrixx na serio usuniesz to swoje gowno konto z ktorego od prawie 3 lat spamujesz codziennie konfederacja? I to po wykonaniu zadania, czyli po wyborach? Serio az
  • Odpowiedz
U mnie cały czas zakład otwarty. Jeżeli Konfederacja wejdzie w koalicje z PiS-em - usuwam konto. Dużo osób jest pewnych tej koalicji, ale jakoś się założyć o to nie chcą, może ty? Może ktoś? ( )

@kleopatrixx: Ja wchodzę. Robię screeny i ty też rób. W ciągu roku po wyborach stanie się jedna z dwóch rzeczy:

-konfederacja wchodzi w koalicję z pisem
- pis wyciąga sobie z konfederacji
  • Odpowiedz
@kulass: Ale ja nie mówię o ustawach socjalnych, które i tak by przeszły, bo są zgodne z programem Lewicy/PO/PL2050. Konfa głosuje z PiSem w sprawach politycznych, na przykład kiedy trzeba jakiegoś Pisowca dać do TK.
  • Odpowiedz
@kulass: Ale rozumiesz że nie głosowanie i nie uczestniczenie też jest pomaganiem kiedy wymagana jest bezwzględna większość 231 posłów?
  • Odpowiedz
  • 0
Ale rozumiesz że nie głosowanie i nie uczestniczenie też jest pomaganiem kiedy wymagana jest większość?

@hehe_: W pewnym sensie tak, ale nie jest tym o czym piszesz "O proszę Konfa przeciwko uchyleniu immunitetu Ziobrze"
  • Odpowiedz