Wpis z mikrobloga

Chciałbym zacząć siłownie, ale jest taki problem, że ciągle jestem zmęczony. Mój dzień to wygląda tak, że codziennie po pracy chce mi się spać i ciągle jestem przemęczony, a pracuje przed komputerem (8-9 h dziennie). Mam nawet tak, że po obiedzie w pracy, ledwo co kontaktuje, wracam do domu i muszę zrobić drzemkę. Co mam zrobić, abym tętnił życiem, a nie był jak glut całymi dniami, Zaznaczę, że śpię 8-9h minimum.
#zdrowie #mikrokoksy
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Obiboq: czas zacząć ćwiczyć i zmienić dietę, im więcej będziesz ćwiczył tym więcej będziesz miał energii, mówimy tutaj o ciężarach. A dieta? Więcej mięsa, najlepiej czerwonego a mniej całej reszty, najlepiej pozbądź się całego syfu od kebabów po jakieś śmieszne frytki czy chleby dla ptaków, do diety dodać owoce
  • Odpowiedz
@Obiboq: Czekanie na idealny moment żeby coś zacząć to największa głupota. Zawsze znajdzie się jakaś wymówka żeby tego nie zrobić. Po prostu idź i zacznij dźwigać.
  • Odpowiedz
@Obiboq: Pytanie czy robota nie zajeżdża Cię psychicznie - u mnie były podobne "objawy" gdy pracowałem z toksycznym przełożonym i w kulturze z--------u. Dopiero gdy zmieniłem pracę i trafiłem w miejsce z normalnym tempem pracy to miałem energię na zajęcia po pracy.
  • Odpowiedz
  • 0
@WaveCreator: @karl_sosa @DrGreen_2 Pany, zaczynam dzisiaj przygodę z siłownią, ale już mi się nie chce tam iść. Kolega wyżej pisał, że dwa tygodnie się przemęczyć i tak spróbuję zrobić. dwa tygodnie 3x w tygodniu (Split klasyczny, FBW nie mogę z powodu zdrowotnych - nie mogę wykonywać przysiadów i martwych ciągów)
  • Odpowiedz
@Obiboq: stwórz z siłowni nawyk tak jak z mycia zębów, wątpię aby Twoja pasja było ich szorowanie ale i tak to robisz conajmniej 2 razy dziennie. Niech siłownia będzie nawykiem 3 razy w tygodniu, a możliwe ze później zaczniesz chodzić tam z ochota bo będziesz się dzięki temu czuł fantastycznie!
Poszukaj ćwiczeń na zastępstwo siadow czy martwego, nawet coś na maszynach.
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: Taki mam plan, aby przyszedł nawyk, jeszcze mam braki pewności siebie i boję się robić niektórych ćwiczeń, aby nie zostać obśmianym. Tylko nie wiem jeszcze czy do tych ćwiczeń dorzucić jakieś Cardio. Dodam, że mam tkankę tłuszczową na poziomie 23% i ważę 86kg przy 178 cm.
  • Odpowiedz
@Obiboq: wyluzuj z kardio narazie, nie chcesz sie zajechać na początek. Wątpię aby ktokolwiek cię wyśmiał an siłowni, jak nie jesteś pewien jak używać jakiś sprzętów, lub jak coś robic poprawnie to zapytaj albo ludzi którzy pracują na siłowni albo zapytaj jakiegoś dużego byka - Ci wbrew pozorom sie najmilsi i chetni do pomocy!
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: Dobra, kardio wyluzuje. chcę pójść 3 razy w tygodniu przez 3-4 tygodnie, tak się zmusisz. Na przykład dzisiaj, kończę właśnie pracę, ale cholernie mi się nie chce, że najchętniej wrócił bym do domu i walnął bym się na łóżku. Nie wiem czemu tak się dzieje, że nie mogę się zmotywować, MultiSport od 6 lat, pójdę jeden tydzien na siłownie, a potem nie mam sił i nie ma mnie przez
  • Odpowiedz
@Obiboq: tez tak mialem, nie wyobrazalem sobie aby chodzic na silownie bo przeciez nie mam sily a jedyne co chcialem to sie polozyc i nic nie robic! Teraz potrafie isc na silownie przed lub po pracy i miec sile i checi na wszytsko, co lepsze lubie tam chodzic!. Zmienilem oczywiscie duzo w swom zyciu, od diety po wlasnie silownie, dyscypline jezeli chodzi o sen itp. Uszy do gory, bedzie jedynie
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: Udało się wykonać plan ćwiczeń w poprzednim tygodniu i jestem zmotywowany na ten tydzień :). Zastanawiam się co zrobić, aby BodyFat spadł z do jakiegoś akceptowanego poziomu. Obecnie 178/85 (cm/kg) i bodyfat: 23% i obwód pasa 100cm+. Jestem tak naprawdę ulany tylko na brzuchu.
  • Odpowiedz
@Obiboq: zazwyczaj jest się ulanym tam się gdzie się nie chce! Aby zrzucić kg musisz być na minusie kalorycznym ale moim zdaniem najpierw się zaaklimatyzuj na siłowni a później ucinaj kalorie.
  • Odpowiedz
  • 0
@DrGreen_2: Właśnie taki mam plan, aby liczyć kalorie na aplikacji fitatu, unikać słodyczy i przetworzonego jedzenia. Jak próbowałem robić boxy do jedzenia na cały dzień do schodziło mi ponad 2h plus czas na zakupy.
  • Odpowiedz
@Obiboq: liczenie to dobry pomysł na początek abyś zrozumiał co jest bardziej lub mnie kaloryczne. Ale generalnie jest prostu sposób utrzymać zdrowie i dobra ilość kalorii, to jeść dużo mięsa, najlepiej wołowiny, do tego warzywa i owoce.
  • Odpowiedz