Wpis z mikrobloga

Do wszystkich piszących o tym, że 99,99 procent ofiar przemocy domowej w rodzinie - polecam bardzo głośną historię z czasów pandemii, kiedy to mężczyzna uległ wypadkowi podczas zabawy w zbyt małym pokoju.
Co zrobiła wtedy jego partnerka? Zwyzywała go od najgorszych (nie będę cytować, bo mi post spadnie) i to chyba nie był pierwszy raz, skoro ich córka zatykała uszy i mówiła do siebie, że tego nie wytrzyma.
Dziecko usłyszało od matki "idź pisz, kur*a", a potem sugestię, by miało napisać "kaleka je*any roz****doli cały dom". Filmik trwa półtora minuty, więc można sobie posłuchać reszty słów.
To chyba p-----c, prawda?

Gdyby mąż tak zrobił żonie na wizji to zostałby na niego wydany wyrok, a babka już dawno byłaby po rozwodzie z orzeczeniem o winie. Tymczasem chłop:

- Żona tego dnia tłumaczyła mi, żebym w domu z tą rolką papieru za bardzo nie szalał, bo zna moją wagę, wie, że zwrotność jest słaba i przeczuwała jak to się może skończyć, a telewizor w pokoju praktycznie nowy, bo raptem druga rata została za niego zapłacona. Nie powinna tak zareagować, ale w nerwach tak czasem jest. Przede wszystkim filmik nie powinien trafić do sieci".

To tyle w sprawie tego, co mężczyzna może zrobić i robi w obliczu przemocy. Dopóki mu baba noża nie wbije to będzie pośmiewiskiem, gdy się na nią poskarży, albo nikt mu nie uwierzy, bo przecież jest większy.

#pieklokobiet #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #rozowepaski #niebieskiepaski #p-----c
Shatter - Do wszystkich piszących o tym, że 99,99 procent ofiar przemocy domowej w ro...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Polki to najbardziej agresywne kobiety na świecie, z kolei mężczyźni to pantoflarze. Przeklinanie to nic złego, ale jak ktoś mówi, że Cie roz...doli to już jest groźba karalna. Facet dawno za takie coś by wyleciał nawet z własnego mieszkania. A tu nic... Nawet gość potem przeprasza i usprawiedliwia ją na wizji xD. To jest chyba najsmutniejszy filmik pokazujący upadek męskości i nierówne traktowanie płci.
  • Odpowiedz
to jest patologia a nie żaden kawałek życia.

@StdPtr: taki był co drugi-trzeci mąż (przemocowiec) w pokoleniu prawdziadków, dziadków, co któryś w pokoleniu naszych rodziców, więc to jeszcze jest kawałek życia i fallout ich zachowan. Na setkę przemocowych facetów musi się trafić kilka przemocowych bab
  • Odpowiedz
@Shatter: tak samo mogę powiedzieć że połowa ofiar-kobiet się nikomu nie skarży, bo się boją że zgłoszą się po wsparcie do nieodpowiednich osób i mąż się dowie i zabije
(Co zresztą mowiły maltretowane żony w wywiadach z policją po jakiejś tragedii)
  • Odpowiedz
tak samo mogę powiedzieć że połowa ofiar-kobiet się nikomu nie skarży, bo się boją

@Invisiblinio: no brawo, tylko że to oficjalna narracja jeżeli chodzi o p-----c wobec kobiet i tak samo jest z mężczyznami.
12% kobiet przyznaje się do bicia partnera, ale tylko 5% mężczyzn przyznaje, że partnerka się nad nimi znęca.
  • Odpowiedz
  • 0
@Invisiblinio: No wiedzą, bo wystarczy odezwać się do kogokolwiek, gdziekolwiek, na ulicy, żeby tę pomoc dostać. Poza tym twoj przykład "bania się, że zostaną zabite" to jest jakiś skrajny przykład patologii, a p-----c to nie tylko rzucanie w żonę kamieniami.
A jak twój wujek zrzuca ciotkę ze schodów to mam nadzieję, że udzieliłaś jej pomocy, wzywając policję czy coś?
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Adwokat_Vanessa_Smaruj-Rogala jak dla mnie to sam fakt, że ta kobieta poniża ojca przy dziecku powinien być podstawą dla niebieskiej karty, a fakt, że to dziecko przeżywa to nie pierwszy raz (dla mnie ta reakcja z zatykaniem uszu i "nie wytrzymam" nie wygląda na coś, co zrobiła pierwszy raz) i jest też używane do tej kłótni "idź pisz kur*a, zaraz napisze kaleka je*ana...", to tylko kropka nad "i" w tej smutnej historii.
  • Odpowiedz
@Shatter: sąsiedzi wzywają, ale ona blokuje i broni go tak jak ten typ z filmu
Anyway, nigdy nie uwierzę, że przemocowcy są na tym samym poziomie. Nawet widać po zachowaniu w towarzystwie kto może być toksyczny i najczęściej to faceci.
Co wcale nie znaczy że to umniejsza, bo powinniście sie cieszyc że rzadziej szansa na toksyczną żonę

A z niebieską kartą racja
  • Odpowiedz
sam jestem czasem ofiarą przemocy w związku. Nigdzie tego nie zamierzam zgłaszać, ukrywam przed znajomymi. Wziąłem sobie babę z r-------ą psychiką i sobie ją od roku naprawiam. Już nie dostaje tyle napadów smutku. Najważniejsze jest żeby nie przejść nad przemocą do normalności. W momencie w którym nie kontroluje emocji nie jestem w stanie jej przywołać do porządku, ale po fakcie upewniam się, że jest świadoma swoich błędów i chce się poprawić. Czekam
  • Odpowiedz
Dopóki mu baba noża nie wbije to będzie pośmiewiskiem, gdy się na nią poskarży, albo nikt mu nie uwierzy, bo przecież jest większy.

@Shatter: a jak wbije będzie dochodzenie, czy aby na pewno nie w samoobronie
  • Odpowiedz
@Shatter baba patologia ale z drugiej strony coś facet zniszczył w domu. Miała mu jeszcze podziękować za to i pogratulować? Z trzeciej strony nie popieram tego zachowania bo dziecko tam jest.
podsumowując c--j mnie to obchodzi.
  • Odpowiedz