Aktywne Wpisy

FunkyMonkey +242
Ale to trzeba być odklejonym. xD Chłop zarobił 1,6 mln, przyznał się do lecenia w c---a korygując faktury, „odpowiadał tylko za grafik” i kilkanaście podpisów konowałów. xD
#lekarz100k #medycyna #konowalposting
#lekarz100k #medycyna #konowalposting
źródło: c9fcfb21b8b386c82ed2c78479d63477a6ffe61eef5d9753fc57d3f766d72dcc
Pobierz
adam-pajac +60
#lewandowski Bobek ma z miliard zł na koncie a dalej wygląda jak chłop ze wsi
źródło: lewy1
Pobierz

Okazało się że jeden z moich kolegów zrobił małego fixa. What could possibly go wrong, jak to powiedział w klasyk. No ale jak w poniedziałek rano shit hit the fan, jak to powiedział inny klasyk.
Nie mogłem się tym zająć od razu, ponieważ poprawiałem inne bugi zaimplementowane przez tego samego kolegę. Na szczęście zmiana została zrevertowana, ale jakoś nikt się nie spieszyć z ustaleniem, co konkretnie poszło nie tak. Ogarniałem to dopiero we wtorek późnym popołudniem.
Problem do wyłapania w code review w krócej niż minutę, jeśli wiesz o kilku podstawowych rzeczach. No ale ani code review, ani żadnych testów nie było. Zmiana poszła praktycznie bez żadnej weryfikacji na brancha produkcyjnego. Yolo driven development. Yak trzeba żyć.
A w czwartek rano komuś omsknął się paluszek i straciłem dostęp do kodu. I do dzisiaj go nie odzyskałem.
I tak to się żyje powoli na tej angielsko-tajwańskiej wsi.
#programowanie #programista15k #pracait
@groman43: machającyPapaj.jpg.exe
3/10