Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pasjonaci motoryzacji (ci normalni - nie bronię idiotów z wyprutymi wydechami jeżdżacymi 200 po mieście) to najbardziej dyskryminowana grupa społeczna jaka istnieje:
-Coraz większe ograniczenia: wjazdów do danych obszarów (albo parkowania we własnym domu, jeśli ktoś ma dom np. w planowanej SCT w warszawie), ruchu (poprzez zwężanie ulic np.)
-Ogólne społeczne przyzwolenie na zwalanie winy za wszystko na samochody: smog, globalne ocieplenie(zanim napiszesz - sprawdź, ile % globalnie generuje transport prywatny), zabieranie miejsca rowerzystom
-Poniekąd banicja samochodów: zaczynająca się od planowanego ZAKAZU reklam samochodów (prawie jak papierosów) w krajach zachodnich
-Brak miejsc do realizowania pasji: polska ma tory śmiesznej wielkości lub jakości (patrz poznań), niestety nie każdego jara jeżdżenie 200 po mieście
-Brak jakiegokolwiek zainteresowania społeczeństwa tym tematem
-Ogólna niechęć społeczeństwa do osób które się tym interesują
-Od 2035 niemożność zakupu auta spalinowego: A dla wielu osób które auta traktują jako pasję, a nie jako środek komunikacji (np. ja - w ogóle nie jeżdżę autem na co dzień, rocznie robię może 2500km z czego 90% to dojazd na tor, i jazda na torze) to po prostu wykluczenie.
I jeszcze można by wymieniać dalej.

#changemymind #polityka #polska #motoryzacja #polskiedrogi

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Akurat tory w Polsce nie są złe jak na nasze warunki. Mam 300 konnego HH i widać jak mało odstaję do lepszych wozów gdy nie ma prostych z dohamowaniami z 200+ km/h. Wtedy trzeba mieć porządne heble i moc.

To że ludzie nie jarają się autami jak my to nic niezwykłego. Ja tylko nie jestem w stanie pojać ludzi, którzy traktują auta jak narzędzia do poruszania się z punktu
  • Odpowiedz