Wpis z mikrobloga

I co z lewicową moralnością, która miała pomagać słabym?

@RyouNarushima: nie wiem, zapytaj lewicowców, ja jestem libkiem.
Ja tylko twierdze że przyrost dopychany kolanem i antydepresantem to nic dobrego. I nie, nie oznacza to z mojej strony afirmacji importu inżynierów.
  • Odpowiedz
@thorgoth: To jaki masz plan jak nie chcesz rozwiązać kryzysu demograficznego? Gazowanie dziadków? Czy czekanie aż wolny rynek wszystko rozwiąże i sami zdechną? Prawda jest taka, że państwo potrzebuje nowych obywateli żeby mogło w jakikolwiek sposób funkcjonować. Spadek liczby ludności to upadek gospodarki i potencjału militarnego.
  • Odpowiedz
@RyouNarushima: nie wiem. Póki co nikt nie wymyślił dobrego planu.
Ale napewno oprócz problemu demografii ujemnej jest też problem demografii zbyt dodatniej, w krajach konserwatywnego trzeciego świata.
Im mniej religii i analfabetymu tym bardziej przemysłowa produkcja gówniaków zwalnia.
To działa, udowodnione i przetestowane.
  • Odpowiedz
@thorgoth: No ja na Twoje stwierdzenie, że "w patriarchalnych społeczeństwach ciąże 15-latek zdarzają się częściej niż w cywilizowanym lewackim świecie", zapytałem o ilość samotnych matek w tych lewackich krajach, a Ty stwierdziłeś, że samotna matka to i tak lepsza sytuacja niż bijący ojciec w kompletnej rodzinie - unikając odpowiedzi na moje pytanie.
Ja wysuwam tezę, że w krajach socjalistycznych jest znacznie więcej rodzin z jednym rodzicem, niż w krajach tradycyjnych.
  • Odpowiedz