Aktywne Wpisy

czarnyborsuk +177
Ponad 6 lat temu dodałem pierwszy wypiek, cieszę się, że udało mi się poprawić skille
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie #pizza
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie #pizza
źródło: 5785282482444898873
Pobierz
annlupin +34
strasznie tu denerwuje ludzi pewnie przez cipe ale nie wiem
#nom
#nom

To wymyślili jakieś OKI, tak pokrętne i poyebane, że już bardziej się nie dało. Skoro i tak te pieniądze z podatków marnują się i są defraudowane to po co w ogóle je płacić?
I jeszcze oczywiście ociągają się z tym. W przyszłym roku będę musiał zapłacić ponad 20 k belki i będzie wtedy pewnie akurat korekta -30 procent na indeksach i zamiast dobrać to znów cała gotówka będzie przeznaczona na coś innego. Zostanie mi kolejny raz 700 złotych i kupię jedną akcję czegoś za to. Jak zwykle.
#gielda #inwestowanie #meczennicyxtb
ale sporo ciułaczy ( i podnieta na X ) jest wniebowziętych bo dla nich 100k to kosmiczna kwota.
podnieta a ze podatek każą płacić jak jest strata to mało kto napisze..
PS tak wiem ze ileś tam % osób w .pl ma jakieś oszczędności < 100k, ale to i tak nie znaczy ze zabiorą je z banku aby
Poza tym mam wk*rwa, bo zawsze coś sie spiertoli. Jak wynająłem nowym lokatorom mieszkanie, zeby zwiekszyc swoj ciulowy przepływ z 6500 pensji miesiecznie do 8300 to teraz od razu pojawia sie na horyzoncie kolejny wydatek i krecha, bo musimy z kobitą w listopadzie kupic mieszkanie dla nas i bedzie gruba krecha i cierpienie.
Juz moge zapomniec o fire przez
https://www.money.pl/podatki/koniec-z-podatkiem-belki-rewolucyjna-zapowiedz-platformy-obywatelskiej-6939682143038080a.html
źródło: image
Pobierz@msr99: płacisz podatek od starty? w jaki sposób?
Tak, tak. W kraju z degresywnym opodatkowaniem trzeba jeszcze bardziej premiować bogacenie się bogatych i nakręcać nierówności społeczne.
Niech posiadacz kapitału płaci zero, ale za to robak na UoP wypracowujący PKB pokrywa wszelkie koszty funkcjonowania państwa.
@oddalenie: No ale dużo bardziej bulwersujące było by to zwolnienie bogaczy z podatku od zysków kapitałowych. Priorytety. Lekarz nie dość że zarobiłby milion na kontrakcie to jeszcze z tego miliona zrobił 1,5 na giełdzie i zapłacił całe 0 zł podatku xD A areczek pół wyplaty w zębach kapitanowi państwo odda. PRIORYTETY
@MakiawelicznyAltruista: Typ co landlordem jest, zarabia na giełdzie grubo ponad 100k rocznie i jeszcze płacze że podatek płaci xDDDDDD Absolute cinema