noipmezc
953
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Tikyo
@Neobychno: xD
ogromna inflacja ? U Ciebie w rejonie nie ma ?? xDDDDD
124
Tikyo
@Neobychno: Albo masz 15 lat i nie płacisz za nic, albo jesteś PISowcem XD
89
Zaqwsxe
Zaqwsxe
Ludzie ciągle żyją na dobrym poziomie. Normalnie chodzą do sklepów, robią zakupy, wychodzą na dwór, do restauracji, do kin. Życie jak życie.

@Neobychno:

Może to, że żyje mi się na dobrym, stabilnym poziomie zawdzięczam wielu rzeczom. Np nie wychodzę na miasto, sam gotuję, sam robię zakupy. Lubię oszczędzać np kupować jedzenie ze stoisk "z krótką data" ale to raczej grosze. Kupuje często ciuchy na vinted. Nie mam samochodu, jeżdżę rowerem.
24
GrimesZbrodniarz
@17loginbylzajety:

Szczucie na pewną grupę zawodową ciąg dalszy

Górnicy bardzo ciężko na to zapracowali
19
rewter
rewter
@Neobychno: Paliwo po 6,30 bo marze ida na PIS.
17
siedzacywilk
siedzacywilk
@Neobychno: śpij dalej
13
Neobychno
@Tikyo: No niby jest, ale nie ma tragedii z tego powodu. Ludzie ciągle żyją na dobrym poziomie. Normalnie chodzą do sklepów, robią zakupy, wychodzą na dwór, do restauracji, do kin. Życie jak życie.
3
FrasierCrane
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
3
Neobychno
@Tikyo: No nie, takie są fakty. Polska to obecnie i tak jedno z lepszych miejsc do życia. Niepopularna opinia ale przed inflacja było tu strasznie tanio, każdy to mówił. Brytyjczyk turysta z jednej strony, Ukrainiec pracownik z drugiej, Słowak z trzeciej. Mimo inflacji nie ma tragedii. Tylko osoba, która za nic nie płaci i naczytała się wykopu może powiedzieć inaczej. Wystarczy, że dwie osoby normalnie pracują i raczej nie masz
2
mastix
@Neobychno: No to pomysl o tym ze duza czesc spoleczenstwa musi jeszcze wynajmowac mieszkanie za polowe swojego budzetu
2
Zaqwsxe
Zaqwsxe
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
2
Ice_Glaze
Szczucie na pewną grupę zawodową ciąg dalszy

@17loginbylzajety: Żyję parę lat i nie widziałem aby hydraulicy przyjechali do Wwa i palili opony jak nie dostaną dodatkowej kasy. Nie widziałem też aby jakiś księgowy groził paraliżem kraju, że jak mu zamkną biuro to ma dostać odprawę z 10 lat i inne dodatki. W mojej branży elektrycznej nie słyszałem aby pracownicy się umawiali i stawiali żądania dla reszty kraju.
Ta gupa zawodowa
2
tomtom666
ogromna inflacja ?

@Tikyo: po pierwsze, nie stawia się spacji przed znakiem zapytania, nie powinno się publicznie wypowiadać, jeśli nie opanowało się nawet absolutnych podstaw pisowni.

Po drugie, inflacja w Polsce jest w zasadzie identyczna jak w każdym kraju z identyczną sytuacją geopolityczną, czyli postsowieckim bez dużych zasobów. Jeśli nie wie się takich rzeczy, nie powinno się... i tak dalej.

Po trzecie wreszcie, inflacja to wysokie ceny + wzrost wypłat.
1
StaryWedrowiec
ogromna inflacja ? U Ciebie w rejonie nie ma ?? xDDDDD

@Tikyo: Nigdy nie stawiaj spacji przed znakiem przestankowym. Znaki interpunkcyjne (kropkę, przecinek, średnik, wykrzyknik, znak zapytania itp.) stawiaj zawsze bezpośrednio po wyrazie.
1
Tikyo
@tomtom666:

Po drugie, inflacja w Polsce jest w zasadzie identyczna jak w każdym kraju z identyczną sytuacją geopolityczną, czyli postsowieckim bez dużych zasobów. Jeśli nie wie się takich rzeczy, nie powinno się... i tak dalej.

Po trzecie wreszcie, inflacja to wysokie ceny + wzrost wypłat. Wysokie ceny + brak zwiększenia zarobków to kryzys gospodarczy, a nie inflacja. Jeśli tego się nie wie... no ale już chyba pisałem.

Skumulowana inflacja od
1
tomtom666
Skumulowana inflacja od 2015 roku (o ile wiesz co to znaczy) jest u nas najwyższa w Europie

@Tikyo: daj link, gdzie będzie podany wskaźnik dla Polski, Czech, Słowacji, Słowenii, Litwy i Łotwy, czyli wszystkich krajów regionu o zbliżonej gospodarce. Tylko nie do jakiegoś mema czy wpisu na twitterze, link do solidnego opracowania.

Albo wiesz... nie dawaj nawet, sam
1
Imagination
Nie wiem czy jestem jakimś odmieńcem, ale w 2012 roku poszedłem do pierwszej pracy i od tego czasu żyje na podobnym poziomie

@Neobychno: Piszesz jakby to było coś pozytywnego, a jeżeli po 11 latach pracy jesteś na tym samym poziomie życia co zaraz po szkole to jednak lipa. Niżej piszesz jeszcze, że żyjesz jak robak, że nigdzie nie wychodzisz, kupujesz używane ciuchy i nie masz nawet głupiego auta a jakoś
1
Neobychno
@noipmezc: Co takiego złego dzieje się w całej Polsce bo nie zauważyłem? może mój region jako jedyny jest tym wyjątkiem, dlatego lepiej zapytac.
0