Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mireczki, Lvl 22 here, od tygodnia mam pierwszą pracę jako monter urządzeń. No i praca polega na tym że stoję i testuję komponenty, a następnie składam z nich szafy i inne duperele dla operatorów GSM i nie tylko. Jestem na przyuczeniu i czuję się podłe. Bo jestem jak ten Travolta z memu, starsi pracownicy każą mi łazić za sobą i biorą różne elementy, moduły kable, etc często z
Mireczki, Lvl 22 here, od tygodnia mam pierwszą pracę jako monter urządzeń. No i praca polega na tym że stoję i testuję komponenty, a następnie składam z nich szafy i inne duperele dla operatorów GSM i nie tylko. Jestem na przyuczeniu i czuję się podłe. Bo jestem jak ten Travolta z memu, starsi pracownicy każą mi łazić za sobą i biorą różne elementy, moduły kable, etc często z
Operator_imadla +410
Dziś jest 4 marca, 4 marca 2020 roku wykryto w Polsce pierwsze zakażenie #koronawirus to już 5 lat
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

(i mam w tym swój mikroskopijny udział)
Dzisiaj, jeśli pogoda dopisze, nastąpi próba startu polskiej rakiety suborbitalnej Perun firmy SpaceForest. Lot rozpocznie się z terenu Centralnego Poligonu Sił Powietrznych w Ustce, a zakończy w wodach Bałtyku. Po drodze mierząca 11,5 metra rakieta Perun wykorzysta swój hybrydowy silnik do osiągnięcia pułapu 50 km, co oznacza, że doleci do połowy odległości między Ziemią a umowną granicą kosmosu.
Dla mnie to ważny lot, bo jako Kosmogadka wsparliśmy SpaceForest podczas ich zbiórki internetowej i naklejka z naszym logiem znajduje na kadłubie rakiety, tuż przy dyszy silnika. Trzymajmy z całych sił kciuki za Peruna i za udany lot z polskiego wybrzeża w kosmos. Transmisja na żywo niestety nie będzie dostępna, ale SpaceForst obiecało wrzucić później nagrania z lotu.
#kosmogadka
Śledź nas na Twitterze:
https://twitter.com/kosmogadka
#gruparatowaniapoziomu #kosmos #rakiety #polska #perun #spaceforest #gospodarka #technologia #ustka #eksploracjakomosu #ciekawostki #zainteresowania #nauka #pomorze #newspace
źródło: double_perun
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Dacie rade ! Wysokości !
źródło: SpaceForest_profil_lotu_Perun_MECO-1-1024x712
Pobierz