Aktywne Wpisy

Medokin99 +526
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz
pablonzo +202
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

(i mam w tym swój mikroskopijny udział)
Dzisiaj, jeśli pogoda dopisze, nastąpi próba startu polskiej rakiety suborbitalnej Perun firmy SpaceForest. Lot rozpocznie się z terenu Centralnego Poligonu Sił Powietrznych w Ustce, a zakończy w wodach Bałtyku. Po drodze mierząca 11,5 metra rakieta Perun wykorzysta swój hybrydowy silnik do osiągnięcia pułapu 50 km, co oznacza, że doleci do połowy odległości między Ziemią a umowną granicą kosmosu.
Dla mnie to ważny lot, bo jako Kosmogadka wsparliśmy SpaceForest podczas ich zbiórki internetowej i naklejka z naszym logiem znajduje na kadłubie rakiety, tuż przy dyszy silnika. Trzymajmy z całych sił kciuki za Peruna i za udany lot z polskiego wybrzeża w kosmos. Transmisja na żywo niestety nie będzie dostępna, ale SpaceForst obiecało wrzucić później nagrania z lotu.
#kosmogadka
Śledź nas na Twitterze:
https://twitter.com/kosmogadka
#gruparatowaniapoziomu #kosmos #rakiety #polska #perun #spaceforest #gospodarka #technologia #ustka #eksploracjakomosu #ciekawostki #zainteresowania #nauka #pomorze #newspace
źródło: double_perun
Pobierz@elektryk91:
źródło: comment_oag19QzVVzAXvO9hJ0R2bmyr2flFA4gy
PobierzW wystrzeliwaniu rakiet w kosmos?
Autentycznie mnie to ciekawi, bo takie projekty mogą