Czy 50 zł/h na b2b po roku to nie jest trochę zbyt mało? Ogólnie nie jestem jakimś kocurem, raczej średniakiem, i to była ostatnia podwyżka, następna za około rok, więc mając 2 lata doświadczenia będę zarabiał nadal 50 zł/h. Trochę lipa, bo ani wolnego nie mam, muszę pracować chory, bo inaczej nie zepnę finansowo miesiąca, zusy srusy idą w górę (wciąż na małym zusie). Żyć się odechciewa, a kilka lat temu człowiek marzył o wypłacie 7k PLN i wydawało się to workiem siana
@mirko_anonim: No bo 7k to spoko wypłata, ale nie netto na fakturze, tylko netto na UoP ( ͡°͜ʖ͡°)
Poza tym, polecam pilnować tzw. inflacji stylu życia, bo młodzi ludzie, którzy nagle wskoczyli na dobrą - na polskie warunki - kasę, mają brzydki zwyczaj wynajdywania nowych sposobów by wyzerować konto po każdej podwyżce ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim: Mało jak na B2B i rok doświadczenia w Javie. Skoro wiesz, że w najbliższym czasie nie ma szans na kolejną podwyżkę, to przygotuj dobre CV, ogarnij profil na linkedIn i zacznij chodzić na rekrutacje. Sprawdzisz dzięki temu swoją wartość rynkową i jeśli uda Ci się dostać coś lepszego, to po prostu rzucisz tutaj papierem.
@mirko_anonim: 50zł/h czyli 8k netto na fakturze? Imo słabo, to jest pensja od razu po studiach w warszawie. Czemu nie umowa zlecenie właściwie? Miałbyś dużo lepsze warunki
Większość ludzi w Polsce zarabia mniej od Ciebie i to po wielu latach pracy (mediana zarobków w 2022 to było 5k brutto), więc popatrz szerzej i ciesz się z tego, co masz. Nie pracujesz na zmiany, rozwijasz się, praca jest dla Ciebie wyzwaniem. I z każdym rokiem będziesz zarabiać dużo więcej. A jesteś na początku drogi. Jesteś w mega dobrej sytuacji
wyslij sobie CV na otwarte rekrutacjie, gdziekolwiek bys nie przeszedl na pewno wiecej zarobisz i przy okazji czegos nowego sie nauczysz - nie ma sie czego bac
✨️ Autor wpisu (OP): @SupreminTHC: Ok, twoja ciocia zamiata i zarabia więcej, a taki prezes nie zamiata i zarabia 30 razy więcej od niej. Nie wiem, czemu ma służyć podawanie przykładów oderwanych od tematu.
biorąc pod uwagę, że jesteś juniorkiem z lekkim expem to oferta wydaje się być spoko. 50 netto/h na FV jest git opcją dopóki płacisz mały zus, potem trochę się nie opłaca, ale taki urok b2b, każdego w pewnym momencie dosięga.
Anonim (nie OP): Dobry bait xD 50 ok, ale EURO i to minimum. Nie daj się zrobić w bambuko Miras. Ludzie piszą że zarabiają tu od 250 do 800zł za godzinę z podobnym doświadczeniem.
Ok, twoja ciocia zamiata i zarabia więcej, a taki prezes nie zamiata i zarabia 30 razy więcej od niej. Nie wiem, czemu ma służyć podawanie przykładów oderwanych od tematu.
@mirko_anonim: chodzilo mi bardziej żebys wysyłał cv do pracy za 2x wiekszy hajs bo teraz to nie uciqgniesz tymbardziej ze szukasz pracy nie przy sprzątaniu mi 120zl netto w polsce ledwo styka do pierwszego
#java #programowanie #programista15k
Czy 50 zł/h na b2b po roku to nie jest trochę zbyt mało? Ogólnie nie jestem jakimś kocurem, raczej średniakiem, i to była ostatnia podwyżka, następna za około rok, więc mając 2 lata doświadczenia będę zarabiał nadal 50 zł/h. Trochę lipa, bo ani wolnego nie mam, muszę pracować chory, bo inaczej nie zepnę finansowo miesiąca, zusy srusy idą w górę (wciąż na małym zusie). Żyć się odechciewa, a kilka lat temu człowiek marzył o wypłacie 7k PLN i wydawało się to workiem siana
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Poza tym, polecam pilnować tzw. inflacji stylu życia, bo młodzi ludzie, którzy nagle wskoczyli na dobrą - na polskie warunki - kasę, mają brzydki zwyczaj wynajdywania nowych sposobów by wyzerować konto po każdej podwyżce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ok, twoja ciocia zamiata i zarabia więcej, a taki prezes nie zamiata i zarabia 30 razy więcej od niej. Nie wiem, czemu ma służyć podawanie przykładów oderwanych od tematu.
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
@mirko_anonim: chodzilo mi bardziej żebys wysyłał cv do pracy za 2x wiekszy hajs bo teraz to nie uciqgniesz tymbardziej ze szukasz pracy nie przy sprzątaniu mi 120zl netto w polsce ledwo styka do pierwszego