Aktywne Wpisy

krucjan +764
Witam wszystkich w 2026 roku.
W roku 2021 tym wpisie: https://wykop.pl/wpis/60766409/nie-spisalem-sie-zawolam-kazdego-plusujacego-jesli
obiecałem, że zawołam plusujących, jeśli dostanę karę za nie spisanie się w spisie powszechnym.
Co prawda w komentarzu obiecałem zawołać za rok, ale główny wpis mówił o wołaniu w przypadku kary a warunek nie został spełniony, więc mam czyste sumienie, a fakt, że wołam po ponad 4 latach jest w tym wypadku nawet na korzyść, bo im więcej minęło, tym większe prawdopodobieństwo, że
W roku 2021 tym wpisie: https://wykop.pl/wpis/60766409/nie-spisalem-sie-zawolam-kazdego-plusujacego-jesli
obiecałem, że zawołam plusujących, jeśli dostanę karę za nie spisanie się w spisie powszechnym.
Co prawda w komentarzu obiecałem zawołać za rok, ale główny wpis mówił o wołaniu w przypadku kary a warunek nie został spełniony, więc mam czyste sumienie, a fakt, że wołam po ponad 4 latach jest w tym wypadku nawet na korzyść, bo im więcej minęło, tym większe prawdopodobieństwo, że

uncle_freddie +98

źródło: 352372609_561311952615889_1325734890961334546_n
Pobierz... zapomniał wół...
wiadomo, ze jest wiele takich samych wpisów, no ale osoby aspirujące do bycia juniorem w danej technologii mają mieć 5 lat doswiadczenia czy jak?
nie chodzi o to, po prostu idioci ktorzy boją się robić w życiu to co ich interesuje (albo bardzo często też nie wiedzą co ich interesuje) idą w najbardziej przeruchane branże, a w tych branżach wybierają najbardziej przeruchane działki, których w życiu by nie robili gdyby nie bezpieczna posadka i dobra pensja.
Jak to powiedział kiedyś Korwin... nie jestem jakimś fanem, ale powiedział bardzo mądrze powiedział:
chcecie tylko żyć
Komentarz usunięty przez moderatora
dziwny czlowiek z ciebie,
w wielu zawodach istnieje tzw. sufit płacowy, a jednak tendencja na rynku sie zmienia i ludzie chcą sie doszkalac w celu zdobycia nowych umiejetnosci, ktore zaprocentuja w postaci lepszej pracy i/lub lepszych zarobków
Branza IT jest branza bardzo mocno odstająca od innych branz jesli chodzi o zarobki / mozliwosc zatrudnienia i ludzie korzystaja
@krzywy_kanister: A jaki jest rynek? Zostać lekarzem specjalistą? Może skończyć politechnikę w innym kierunku i po kilku latach zarabiać 5000 netto, jebnąć wszystkim i wyjechać?
Dopóki IT to będzie jedyna sensowna branża w której można przyzwoicie zarobić bez konieczności mieszkania w dużym mieście to ludzie będą się
a ludzie ktorzy chca startowac do it to nawet
stary watek ale wypowiem sie. jestem z branzy budownictwa. tutaj standardem po 5-10 latach jest 5-7 netto.
jedyne drogi do wiekszych zarobkow to 1) bycie kierownikiem budowy (mega odpowiedzialnosc, stres oraz ciagle delegacje)
2) zalozenie swojej firmy
jak jestescie po prostu pracownikiem to nigdy w tej branzy nic sensownego nie zarobicie
dlatego tez sie ucze programowac